Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mes de la cooperació al Vicjove

divendres 28 de febrer 2020

La cooperació al desenvolupament centra el mes temàtic del Vicjove aquest març

Aquest mes, i seguint l’estela de la programació temàtica mensual, els joves de la ciutat es podran implicar en la cooperació i l’educació per al desenvolupament.

Aquest mes de març, el mes temàtic del Vicjove estarà centrat en la cooperació i l’educació per al desenvolupament. Amb l’objectiu de contribuir a la justícia global i fomentar iniciatives transformadores per a la construcció d’un món millor,  l’àrea de Cooperació i Vicjove presenten un programa conjunt d’activitats per als més joves, en la línia d’educar per canviar el món. 

 

El programa del mes temàtic consta de quatre sessions, cada tarda de divendres durant el mes de març, sobre moviments i iniciatives locals que connecten amb problemàtiques globals.

El divendres 6 de març,  Xevi Abril, Oriol Treserra i Alguer Miquel, membres de Casa Terra, presentaran  el projecte PA Nepal fundat l’any 2000 per l’activista Nepalesa Indira Ranamagar a través d’un recull de fotografies que va fer Xevi Abril en el seu viatge a Nepal el passat mes d’octubre.  La xerrada comptarà amb una petita actuació musical per part dels mateixos membres de Casa Terra.

En la següent sessió, del divendres 13 de març, la Cooperativa Fera Ferotge donarà a conèixer la campanya de recollida d’instruments per als nens i nenes refugiats del Kurdistan a què donen suport. Aquell dia,  Amina Hussein, periodista kurda; Judit Ramos, psicòloga i brigadista internacional de les YPJ a Kurdistan, i Gani Mirzo, músic kurd i director de la campanya, seran a Vicjove per parlar de la situació actual de la resistència kurda.

La següent setmana, aquesta vegada en dissabte a la tarda, l’Agrupament Escolta Guillem de Montrodon i l’Agrupament Tsunami explicaran l’estada que varen fer aquest estiu al camp de refugiats de Calais (França) i Tessalònica (Grècia), respectivament. A més, el fotoperiodista Marc Sanyé, conegut per la seva trajectòria fotogràfica en diferents camps de refugiats serà a la xerrada, per acompanyar als joves en les seves intervencions.

Finalment,  el divendres 27 de març serà el torn de donar a conèixer  iniciatives que es porten a terme des de la diversitat de la ciutat. L’IES la Plana presentarà una  experiència educativa  per donar resposta a una realitat social canviant, l’Associació de Joves del Remei explicaran també les seves propostes i  La Fàbrica de Somnis farà una exhibició i un taller obert de circ per a tothom.

Amb aquesta programació, l’àrea de Cooperació i el Vicjove aposten perquè els joves de la ciutat puguin fomentar l’esperit crític i el compromís amb el món, i implicar-se en iniciatives transformadores. La programació s’emmarca dins del Pla de sensibilització 2020 que rep el suport de la Diputació de Barcelona.

Es pot descarregar el tríptic amb la programació aquí.