Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bicicletes de la borsa de cessió

divendres 19 de novembre 2021

La borsa municipal ja té una cinquantena de bicicletes per deixar-se a infants i joves de Vic que no en tinguin

La iniciativa promoguda per l’Ajuntament dona una segona vida a aquest mitjà de transport sostenible per cedir-les a membres de centres educatius i d’entitats.

L'Ajuntament de Vic ha recollit una cinquantena de bicicletes de segona mà per incloure a la borsa municipal. Es tracta d’una iniciativa iniciada per la setmana de la mobilitat –celebrada del 16 al 22 de setembre- i que dona una segona vida a bicis en desús gràcies a la col·laboració amb la cooperativa la Fera Ferotge que les repara i les posa a punt. Un cop preparades per circular, l’Ajuntament les deixa a infants i joves de la ciutat que no tinguin bici i la necessitin per portar a terme activitats de centres educatius o entitats de Vic.

El regidor d’Esports, Titi Roca, valora molt positivament la resposta que hi ha hagut per part dels centres educatius de la ciutat que han actuat d’altaveu d’aquesta iniciativa. Roca considera que és un gran pas per apropar la bicicleta a aquells infants i adolescents que no en disposen i permetrà que participin en activitats del centre on estudien o entitats on participen.

Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, destaca que l’acció se suma a les ja existents per seguir desplegant una ciutat encara més saludable amb una mobilitat activa i sostenible.

La borsa municipal de bicicletes té la finalitat de poder-les oferir en modalitat de préstec a entitats o centres educatius que les necessitin per portar a terme una sortida o una activitat en concret. Es preveu que la borsa vagi creixent i consolidant-se per donar resposta a totes les peticions rebudes. Per això, tothom qui tingui una bici que no utilitzi pot cedir-la a l’Ajuntament trucant al 626 097 637 o escrivint a convivencia@vic.cat per concertar un dia i hora de recollida.

Properament es farà arribar als centres educatius i entitats el sistema de sol·licitud de la borsa de lloguer de bicicletes que es gestionarà a través de l’adreça electrònica esports@vic.cat i que caldrà demanar amb un mínim de 5 dies d’antelació. La cessió també inclourà un kit bàsic de reparació i casc.