Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bet Piella, Pilarin Bayés i Anna Erra

divendres 15 de juliol 2022

La biblioteca Pilarin Bayés inaugura un mural obra de la ninotaire

El mural està instal·lat a l’espai infantil de la biblioteca.

L'espai infantil de la nova biblioteca Pilarin Bayés llueix un mural creat per la ninotaire Pilarin Bayés, que s'ha inaugurat avui al matí de la mà de la pròpia autora en un acte presidit per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i que és un reconeixement que fa la ciutat a la il·lustradora. "Sabem el que representa tenir i gaudir de la ninotaire a la ciutat i s'ha pogut demostrar en aquesta biblioteca. Per a nosaltres és un reconeixement a la seva gran creativitat, expertesa i nivell, que fan millorar, encara més, aquest nou equipament. La ciutat pot estar molt contenta i orgullosa", ha explicat Anna Erra durant la inauguració.

L'obra, que s'ha instal·lat en un dels murs interiors de l'espai infantil de la biblioteca, parteix d'un dibuix amb diferents escenes que homenatgen des de la mare que canta una cançó tradicional a l'infant, enganxada a les arrels del passat, fins a l'àvia, en representació de les àvies d'arreu que expliquen contes a la vora del foc, plasmant la barreja de cultures que ens han anat enriquint. També hi apareixen les Tres Bessones, la televisió, la impremta, el quiosc, la llibreria, la biblioteca i les persones creatives que formen part d'aquests àmbits. Al fons, un skyline de la comarca on hi apareixen els punts més emblemàtics del territori com són la Creu de Gurb, el Castell de Tona o el Montseny.

A la part inferior del mural l'autora hi ha dibuixat una biblioteca que s’anirà completant amb el títol deis nous llibres dels autors i de les autores de la comarca. "L'oportunitat de fer aquest mural és el somni de qualsevol il·lustrador. Treballar per als llibres és preciós, però l'espai és acotat i molt concret. Fer un mural és xauxa, l'espai no s'acaba mai. La meva idea és fer un homenatge a les persones del món editorial: impremta, quioscos, biblioteques, lectors i lectores... Si cadascú es busca, tothom es trobarà", ha explicat la ninotaire Pilarin Bayés, que s'ha mostrat molt orgullosa que la biblioteca porti el seu nom i ha agraït el suport de la ciutadania que va votar la proposta.

Inauguració el 7 d'octubre
La biblioteca Pilarin Bayés, ubicada a l'eix cultural de la ciutat, s’inaugurarà el 7 d'octubre i hi haurà jornades de portes obertes el cap de setmana del 8 i 9 d'octubre. Actualment, s’està ultimant la instal·lació del mobiliari a cada espai i traslladant els volums procedents de la Biblioteca Joan Triadú.