Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Núria Homs amb participants al curs de l’any passat (imatge d’arxiu)

dimecres 27 d’abril 2022

L’Oficina Municipal d’Acollida torna a oferir un curs per conèixer millor la societat catalana i la seva legislació

1.886 persones van matricular-se l’any 2021 per aprendre el català a Vic en el marc del programa “Servei de Primera Acollida”.

L’Ajuntament de Vic torna a oferir un curs sobre coneixement de la societat catalana i la seva legislació en el marc del programa Servei de Primera Acollida, que s’ofereix des de l’Oficina Municipal d’Acollida.

La formació és totalment gratuïta, té una durada de 20 hores, i es farà del 2 al 30 de maig en tres torns. Matins d’un quart de 10 a tres quarts d’11; tardes, d’un quart de 4 a tres quarts de 5, i vespres de 6 a dos quarts de 8.

El curs detallarà aspectes com la geografia i la història de Catalunya, el sistema polític i organitzatiu, drets i deures, els serveis públics i els espais de participació ciutadana.

Tothom que estigui interessat es pot dirigir a l’Oficina Municipal d’Acollida (Edifici El Sucre 2a planta), trucar al 93 702 72 82 o escriure a oficinaacollida@vic.cat.

Oficina Municipal d’Acollida

L’Oficina Municipal d’Acollida és un servei municipal destinat a persones que arriben a Vic per primera vegada amb la intenció de quedar-s’hi a viure. La seva tasca principal és informar, orientar i assessorar sobre serveis, recursos i entitats, drets i deures, normatives, costums i, en cas que sigui necessari, derivar cap els diferents serveis i entitats especialitzats.

L’any passat es van fer 1.886 matrícules per aprendre al català en el marc del programa “Servei de primera acollida” que va dirigir a persones estrangeres empadronades al municipi i que tenen 16 anys o més.