Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dijous 01 de desembre 2022

L’encesa de l’enllumenat nadalenc donarà el tret de sortida a un “Nadal amb propòsits” a Vic

La campanya nadalenca, que arrenca el divendres 2 de desembre, vol continuar potenciant el consum de proximitat i de qualitat i els hàbits sostenibles.

Aquest divendres, 2 de novembre, a dos quarts de 6 de la tarda s’encendrà l’enllumenat de Nadal a la ciutat de Vic que donarà el tret de sortida de la campanya “Nadal amb propòsits”. Una campanya que té l’objectiu de potenciar els hàbits de proximitat, sostenibles i saludables per unes festes amb els millors propòsits.

Aquest any s’incorporen tres nous trams d’il·luminació nadalenca la plaça Pietat, un tram del carrer Sant  Sebastià, i un tram del carrer Pare Huix (zona de la botiga dels àngels), que s’incorporen als més de 400 ornaments de Nadal, cortines i cordons de llum que ja es van encendre l’any passat. Per tant, part de la il·luminació és reciclable, biodegradable i d’origen ecològic en sintonia amb els propòsits que promou l’Ajuntament.

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Bet Piella, remarca que se segueix treballant de la mà dels comerços i establiments per dinamitzar el comerç de proximitat i consolidar la compra local i de qualitat.

En aquest sentit, la membre de la Junta de Vic Comerç, Núria Simón, ha destacat la importància de comprar al comerç local i de proximitat. “Estem fent moltes campanayes pels clients, per promocionar el comerç local i de proximitat”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Albert Castells, remarca que durant la campanya nadalenca se seguirà promovent un consum responsable i un canvi d’hàbits per generar menys residus i l’impacte ambiental al voltant en consonància amb la campanya “Suma’t al zero”.

Per això des de l’Ajuntament de Vic s’anima a posar en pràctica els nous propòsits i compartir-los a les xarxes socials amb l’etiqueta #NadalAmbPropòsits.

Estalvi energètic

Les llums de Nadal de Vic s'obriran enguany una setmana més tard, el divendres 2 desembre, atenint-nos a la situació social i la crisi energètica que s'està vivint. En aquest sentit, la regidora de Comerç, Bet Piella, ha destacat que les llums estaran obertes un total de 35 dies i que suposarà un cost de 37 euros per dia.

A més, a la decoració cal sumar-hi onze arbres decorats a diferents punts de la ciutat -7 instal·lats per aquestes festes i 4 naturals. Tots il·luminats amb lluminàries de baix consum, com la resta d’ornamentació nadalenca. També s’ha tornat a ubicar l’arbre dels desitjos, una escultura de ferro forjat, amb fulles de pell en al·lusió a la tradició adobera de la ciutat i una serigrafia a la base amb la paraula “pau” en diversos idiomes, treballat de forma col·lectiva per quatre artesans del carrer de la Riera de Vic, perquè la ciutadania pugui penjar-hi els seus desitjos com ja és tradició.

L’Ajuntament torna a posar els tradicionals tions a les diverses zones comercials que enguany ja són 25, un més que l’any passat. Des dels últims anys s’està treballant per poder ubicar tions a tots els barris i zones de la ciutat.

Cavalcada de reis

La nit més màgica de l’any arribarà a la seva 79a. edició a la ciutat de Vic amb un canvi d’horari i recorregut. La Cavalcada dels Reis d'Orient arribarà a la ciutat a les 6 de la tarda per la carretera de Barcelona i farà el següent recorregut:

Passeig de la Generalitat, Parc de Jaume Balmes, Carrer d’Anselm Clavé, Carrer de la Soledat, carrer de l’Hospital d’en Cloquer, carrer de Francesc M. Masferrer, carrer del Bisbe Torras i Bages, Plaça de Santa Teresa, Rambla del Passeig, Plaça de Santa Clara, Rambla del Carme, Rambla Davallades, Rambla de l'Hospital, Carrer del Doctor Junyent, Carrer Mossèn Josep Gudiol, Carrer Jacint Verdaguer i Plaça Major.

Tota la programació del “Nadal amb propòsits” es pot consultar de forma actualitzada al web nadal.vic.cat.

Festival de la infància

El recinte firal acollirà el Festival de la Infància "El món dels dracs" cada tarda dels dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i els dies 1, 2 i 3 de gener. Durant aquests dies s'hi oferiran activitats esportives i interactives, tallers i espectacles sota la temàtica de "Dracs" per conèixer i descobrir gran part d'aquest imaginari. A més cada dia a les 7 de la tarda i hi haurà una actuació que tancarà la jornada. El preu per espectacle serà de 5 euros i de 3 euros per famílies nombroses i monoparentals. Els nens de 0 a 3 anys ho tenen gratuït i els majors de 14 anys també.

Durant totes les fetes s'han preparat activitats infantils i juvenils en format tallers i espectacles per poder oferir una programació variada. En aquest sentit, la gerent de Tapís, Mireia Ribas, ha destacat que s'ha treballat per oferir una programació diversa enfocada sobretot en l'economia circular i de proximitat, "per potenciar un canvi d'hàbits i la reutilització de joguines i roba en una època de molt consumisme".