Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Plaça Major

divendres 26 de novembre 2021

L’encesa de l’enllumenat nadalenc dona el tret de sortida a un “Nadal amb propòsits” a Vic

La campanya nadalenca vol continuar potenciant el consum de proximitat i de qualitat i els hàbits sostenibles durant les festes nadalenques.

Aquest divendres, 26 de novembre, a dos quarts de 6 de la tarda s’ha encès l’enllumenat de Nadal a la ciutat de Vic que dona el tret de sortida de la campanya “Nadal amb propòsits”. Una campanya que té l’objectiu de potenciar els hàbits de proximitat, sostenibles i saludables per unes festes amb els millors propòsits.

Aquest any s’incorporen dos nous trams d’il·luminació nadalenca, la carretera de la Guixa i la plaça del Pes, que s’incorporen als més de 530 ornaments de Nadal, cortines i cordons de llum que ja es van encendre l’any passat. Es manté la novetat incorporada l’any passat en què l’estructura està feta amb canya de sucre d’origen ecològic. Per tant, part de la il·luminació és reciclable, biodegradable i d’origen ecològic en sintonia amb els propòsits que promou l’Ajuntament.

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Bet Piella, remarca que se segueix treballant de la mà dels comerços i establiments per dinamitzar el comerç de proximitat i consolidar la compra local i de qualitat.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Albert Castells, remarca que durant la campanya nadalenca se seguirà promovent un consum responsable i un canvi d’hàbits per generar menys residus i l’impacte ambiental al voltant en consonància amb la campanya “Suma’t al zero”.

Per això des de l’Ajuntament de Vic s’anima a posar en pràctica els nous propòsits i compartir-los a les xarxes socials amb l’etiqueta #NadalAmbPropòsits.

L’Ajuntament ha tornat a posar els tradicionals tions a les diverses zones comercials que enguany ja són 24, cinc més que l’any passat, i que s’han estès al barri d’Osona, de l’Estadi, de l’Horta vermella, el Remei i el del carrer Sant Pere. 

A més, a la decoració cal sumar-hi nou arbres decorats a diferents punts de la ciutat -6 instal·lats per aquestes festes i 3 naturals. Tots il·luminats amb lluminàries de baix consum, com la resta d’ornamentació nadalenca. També s’ha tornat a ubicar l’arbre dels desitjos, una escultura de ferro forjat, amb fulles de pell en al·lusió a la tradició adobera de la ciutat i una serigrafia a la base amb la paraula “pau” en diversos idiomes, treballat de forma col·lectiva per quatre artesans del carrer de la Riera de Vic, perquè la ciutadania pugui penjar-hi els seus desitjos com ja és tradició.

També es recuperaran les tradicions nadalenques, com la foguera de Nadal i l’encesa del fanalet de la ciutat la nit de Nadal; i la cavalcada tornarà a recórrer els carrers per arribar a la plaça Major a les 8 del vespre del 5 de gener.

Tota la programació del “Nadal amb propòsits” es pot consultar de forma actualitzada al web nadal.vic.cat.

Festival de la infància esponjat entre el recinte firal i la plaça dels Màrtirs

La campanya de Nadal servirà per desplegar una primera fase d’un dels projectes guanyadors en els pressupostos participatius de l’any passat: promoció del comerç i activació dels locals comercials tancats a l’Eixample Morató. Una iniciativa, que com recorda Piella, té l’objectiu de millorar la zona de l’Eixample Morató i convertir-lo en un lloc per a nens i nenes i les seves famílies. A més de desenvolupar-hi accions de dinamització lligades a campanyes comercials concretes com serà estendre-hi tots els tallers vinculats amb el Festival de la Infància, que s’ubicaran a la plaça dels Màrtirs. Serà de l’11 al 4 de gener, tal com es pot consultar a nadal.vic.cat.

El recinte firal acollirà la part d’espectacles sota el nom “Un gran teatre”. Del 27 al 30 de desembre s’hi oferiran diversos espectacles en dos espais: el teatre gran i el teatre petit. El teatre gran oferirà els espectacles a les 5 i a les 7 de la tarda; i el teatre petit a les 4 i a les 6 de la tarda. El preu per espectacle serà de 3 euros i d’1,5 euros per famílies nombroses i monoparentals i persones jubilades.