Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

divendres 22 maig 2020

L’Àrea de Manteniment i Serveis de Vic repara la rotonda Prat d’en Galliners i bancs al Passeig Pep Ventura

S’han fet feines de jardineria als polígons Mas Beuló i Malloles, al Parc dels Tortosins, al Puig dels Jueus i a les pistes d’atletisme, entre altres.

L’Àrea de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament de Vic ha realitzat, en els últims quinze dies, diverses actuacions a la via pública, algunes de les més recents centrades en la reparació de la rotonda del carrer Prat d’en Galliners, on s’ha aplicat aglomerat asfàltic a la rasa de la calçada i al carril bici i s’ha preparat l’escomesa del reg, entre altres. Al passeig Pep Ventura i entre el pont del Blanqueig i el carrer Alfons IV el Magnànim s’han reparat llistons i pintat diversos bancs. També s’ha retirat el quiosc de premsa de la Rambla Davallades.

A l’Anella Verda i al Parc de les Clotes s’han reparat algunes tanques de fusta, així com també s’ha arranjat la vorera del carrer Miquel Martí i Pol per la banda de la UVic-UCC. S’ha comprovat el clavegueram al carrer Sant Jordi, 12; a l’avinguda Països Catalans, 97; i al carrer Bisbe Strauch, 1, i s’han fet cales a la primera adoberia. La setmana passada es va arreglar panot i lloses a la plaça de l’Estació així com també diverses tapes de claveguera (carrer Dr. Junyent, Avinguda del Bruguer amb carrer Masies de Roda, etc.).

Les feines de jardineria s’han repartit aquests últims dies entre els polígons industrials Mas Beuló i Malloles, al Parc dels Tortosins, al Puig dels Jueus, a les pistes d’atletisme municipals, al parc de l’Eix 11 de Setembre i el Parc Santi Ylla Ylla. També s’ha fet el manteniment de la jardineria de l’escola Salarich, de La Guixa, del Guillem de Mont-rodon i de les escoles bressol, entre altres, a més de netejar escocells plens de males herbes en diferents punts de la ciutat. Al Parc de Somoto i al carrer Indústria s’han netejat escocells que estaven plens de males herbes.

Pel que fa a la conservació i manteniment d’edificis municipals, en les dues darreres setmanes, l’Àrea de Manteniment i Serveis ha estat treballant al Palau Bojons, on s’ha pintat un passadís de l’escala dins la galeria i s’han repintat estances de la 3a planta, s’han muntat suports d’hidrogel i cartells a l’entrada del cementiri (on també s’han estat fent enterraments a porta tancada), s’han reparat algunes lloses a la pista de patinatge de baix de l’escola Guillem de Mont-rodon i s’ha reparat una tanca de ferro del perímetre exterior de l’Escola Andersen, i tant a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) com a l’Oficina Municipal d’Acollida (OMA) s’han instal·lat suports d’hidrogel i s’han muntat mampares per a garantir les mesures sanitàries, entre altres.

Respecte a les obres, el personal d’aquesta àrea ha remodelat els lavabos i la coberta de la Fàbrica dels Somnis a Can Codina, han encofrat, han formigonat 30m³ de paviment i s’ha arrebossat una paret a la Bassa dels Hermanos, i també s’ha fet rebaixos de guals de vianants al carrer Canonge Ramis (La Guixa).

A més, s’han revisat parcs infantils, s’han portat a terme tasques de neteja de la ciutat a diferents zones, i s’han efectuat tasques al magatzem i de transport de material necessari per a les tasques de reparació i manteniment o bé de transport per recollir pilots de runa d’abocaments il·legals, com ha sigut el cas de la Torre d’en Franch. Albert Castells, regidor de Manteniment i Serveis, destaca que la feina d’aquesta àrea és “gairebé invisible però imprescindible perquè la ciutat no deixi de funcionar i es conservi en bon estat”.