Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Camí de l’Anella Verda

divendres 28 de maig 2021

L’Anella Verda de Vic celebra els 10 anys promovent el coneixement dels seus elements naturals i patrimonials

El circuit natural de 32 quilòmetres que encercla la ciutat arriba al desè aniversari amb una programació per a tots els públics i edats que s’allargarà fins al mes d’octubre.

L’Anella Verda de Vic compleix 10 anys de la seva creació i l’Ajuntament ha preparat un seguit d’activitats que s’allargaran fins a finals d’octubre per commemorar l’efemèride. El regidor de Medi Ambient i Món Rural, Albert Castells, subratlla que l’Anella Verda té un alt valor ecològic, paisatgístic, històric i cultural que permet valorar ambientalment i socioculturalment la perifèria de la ciutat i gaudir del terme municipal de forma saludable. “L’èxit d’aquest circuit natural és el de ser un espai proper des de la majoria de barris amb un traçat planer que fa possible desplaçar-s’hi tant a peu com amb bicicleta”, remarca Castells.

La programació per commemorar el 10è aniversari de l’Anella Verda és transversal i està pensada per a totes les edats amb l’objectiu d’apropar i descobrir l'entorn mitjançant visites, caminades populars i solidàries, bicicletades, activitats culturals i de cura de l'entorn i d’altres propostes temàtiques al voltant dels 32 quilòmetres d’aquest circuit verd.

Concurs Instagram amb 10 vals de 40 euros per restaurants de Vic com a premi

Aquest dissabte, coincidint amb el tret de sortida de la programació especial, començarà un concurs de fotografia a través d’Instagram. Tothom qui vulgui pot publicar fotografies de qualsevol punt de l'anella Verda de Vic (entre el 29 de maig i el 23 d’octubre, ambdós inclosos) amb les etiquetes #10AnysAnellaVerdaVic i #CiutatALaMesuraHumana. Per entrar a concurs caldrà seguir els perfils @aj_vic, @vic_turisme i @vic_puntzero i seguir les bases que podeu consultar aquest enllaç.

D’aquest concurs en sorgiran 10 guanyadors, mitjançant sorteig, que obtindran un val de 40 euros cadascun per gastar en un dels restaurants de Vic de la llista que es facilitarà a l’Oficina de Turisme.

El concurs té l’objectiu de divulgar la xarxa de camins i difondre tant els elements naturals com els patrimonials que es troben al llarg del recorregut del circuit natural de 32 quilòmetres.

32 quilòmetres d’anella verda

Inaugurada fa 10 anys, l'Anella Verda de Vic va permetre connectar el nucli urbà amb el paisatge natural i cultural que l'envolta, i recuperar el patrimoni mediambiental perdut com les fonts, camins i entorns amagats.

Es tracta d’un circuit natural de 32 quilòmetres que encercla tota la ciutat i que permet gaudir del terme municipal de Vic, passant per la llera dels rius Gurri i Mèder, conèixer i aprofundir en els diferents espais d'interès històric, paisatgístic, arquitectònic i ecològic del municipi.

  • Podeu consultar la programació dels 10 anys de l’anella verda en aquest enllaç.