Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Execució del nou mural a l’Horta de la Sínia

dimecres 29 de setembre 2021

L’Ajuntament organitza una jornada participativa per definir conjuntament la millora del parc de l’Horta de la Sínia

Serà aquest dissabte 2 d’octubre amb diferents activitats per dissenyar la millora d’aquest espai que es convertirà en un nou refugi climàtic.

La millora del parc de l’Horta de la Sínia és una demanda veïnal del barri del Remei que s’ha prioritzat durant l’elaboració del Pla Estratègic del Remei que es va aprovar en el darrer pleJosep-Ramon Soldevila, regidor de Barris i Participació, concreta que l’acció s’emmarca dins la línia de millora, manteniment i dinamització dels espais públics del barri.

Davant les dificultats detectades per obrir nous espais millorar l’espai públic existent al barri és clau per afavorir la interacció social i donar un major dinamisme al barri”, subratlla Soldevila.

Vist el compromís de l’Ajuntament de Vic per tirar endavant les accions que s’han prioritzat de manera comunitària i participativa dins del Pla Estratègic, la Diputació de Barcelona ha concedit un suport per a la redacció del projecte per convertir aquest parc en un refugi climàtic.

Un parc preparat per fer front a les onades de calor

Els refugis climàtics, com el que preveu ser el parc de l’Horta de la Sínia, són espais amb zones d’ombra, presència d’aigua a través de fonts, aspersors, entre d’altres, cobertures vegetals o altres elements naturals o artificials que redueixen les altes temperatures, la calor i els efectes que provoquen sobre la salut. Des de l’estiu del 2020, Vic ha habilitat 34 refugis climàtics per quan, a l’estiu, s’activi una onada de calor.

La remodelació de l’Horta de la Sínia, ja inclosa en el llistat dels espais-refugis, pretén millorar el comportament climàtic d’aquest espai públic davant les onades de calor tot introduint elements naturals, com ara vegetació, aigua, ombra i mobiliari, que permetran el descans, l’esbarjo i, en general, el fet d’estar i refrescar-se a l’aire lliure. A través d’aquestes dinàmiques participatives es vol que els veïns i veïnes usuàries de l’espai prenguin part activa de la seva definició i és per això que s’anima a la participació a la jornada d’aquest dissabte a través del lema de la jornada “Tu hi pintes molt!”.

A dia d’avui ja s’ha realitzat una sessió de treball per definir la millora del parc amb agents socials del barri i veïns i veïnes a títol individual i serà aquest dissabte 2 d’octubre quan es faci l’acció participativa durant tot el dia amb un disseny comunitari al mateix parc de l’Horta de la Sínia

Activitats participatives per definir el nou parc

Durant tot el dissabte, des de les 11 del matí fins a les 7 de la tarda, el parc acollirà tallers participatius per recollir l’opinió sobre l’estat actual del parc i sobre com es podria millorar l’espai en les seves diferents funcions, especialment entre els veïns i veïnes més joves.

  • De 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a dos quarts de 7 de la tarda.

Taller dissenya el parc de l’Horta de la Sínia amb les arquitectes de Globus Vermell.

  • A les 6 de la tarda.

Inauguració del mural de l'artista Doa Ocampo. Mural de gran format que s’ha estat gestant durant tota la setmana per l’artista Doa Ocampo dins del seu projecte “Reforestant”. Consisteix en la intervenció artística de l’espai públic a través de temàtiques vegetals per recuperar, donar vida, llum i color, així com fer renéixer espais naturals, fet que va en la línia de reconvertir aquest espai en un refugi climàtic.

  • A dos quarts de 7 de la tarda.

Teatre de carrer “Atlantis” amb la companyia Una Mika.

  • A les 7 de la tarda.

Espectacle de batucada "Batec d'un somni". Jam Session de batucada amb el músic Jordi Vinyolas, en què hi podrà participar tothom qui vulgui.

Què és el Pla Estratègic del Remei?

El Pla Estratègic del Remei, aprovat amb el vot en contra de Capgirem Vic i l’abstenció d’ERC en el darrer ple municipal,  ha estat elaborat a partir de més de 100 propostes rebudes per part del veïnat i agents del barri al llarg d’un any i recull el compromís de l’equip de govern de definir i realitzar accions concretes en el període 2021-2023, en l’actual legislatura.