Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rotonda de la Carretera de Roda

divendres 28 de maig 2021

L’Ajuntament millora l’enjardinament en rotondes i mitjanes per potenciar la sostenibilitat ambiental

Les actuacions s’han fet seguint les directrius del Pla Director del Verd Urbà per incrementar la planta arbustiva i vivaç i la biodiversitat.

L’Ajuntament ha treballat els darrers dies en la millora de l’enjardinament de rotondes i mitjanes de diversos punts de la ciutat. Les actuacions han estat encaminades a “reduir les zones de gespa per millorar i potenciar la sostenibilitat de Vic”, com recorda el regidor de Medi Ambient i Manteniment i Serveis, Albert Castells.

Concretament s’han fet actuacions en les rotondes del carrer Sant Segimon i de la carretera de Roda amb carrer Jaume I, la rotonda del carrer Teodor de Mas amb carrer Sant Jordi, i en el carrer Torelló. Aquests espais estaven formats per una coberta de gespa de reduïdes dimensions que suposava una despesa d’aigua i de recursos elevada. La proposta ha estat substituir-les per espècies vivaces i arbustives de baix manteniment adaptades a les condicions climàtiques de la ciutat i que suposen, també, una millora plàstica i ornamental dels espais.

Les actuacions, fetes a càrrec de VicVerd, s’han treballat seguint les directrius del Pla Director Verd Urbà, que determina que cal incrementar la superfície de planta arbustiva i vivaç, per incrementar la biodiversitat i anar cap a una millora de la sostenibilitat ambiental i econòmica dels espais verds de Vic.

Desplegant el Pla Director del Verd Urbà

El Pla Director del Verd Urbà és un document de referència que permet conèixer quina és la situació de les zones verdes de Vic a través d'un inventari detallat del verd urbà integrat en un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG), i alhora disposar d'una diagnosi actualitzada de l’estat de l'arbrat viari i dels espais verds del municipi. El document mostra també els reptes i mancances de la ciutat recomanant noves tècniques i propostes concretes per millorar els espais verds de la ciutat i procurar un manteniment sostenible i eficient.

El Pla és un dels elements per continuar avançant cap a una gestió més moderna dels espais verds, adaptada a les necessitats ciutadanes i al canvi climàtic, potenciant la biodiversitat i l'ús eficient dels recursos que es disposen.