Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La signatura del conveni s’ha realitzat a l’aula de robòtica de La Farinera

divendres 04 de novembre 2022

L’Ajuntament de Vic signa un conveni de cessió de material amb l’empresa Girbau per a l’aula de robòtica

El conveni fomenta les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat d’educació secundària i postobligatòria.

L’Ajuntament de Vic i l’empresa Girbau han signat un conveni de cessió de material tecnològic a l’aula de robòtica de La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic, amb l’objectiu de promoure el foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat d’educació secundària i postobligatòria. Durant la roda de premsa, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha apuntat que es tracta d’una aposta de ciutat amb la voluntat de crear nous talents amb la tecnologia. “Avui fem un pas més amb l’empresa Girbau, de gran força a la nostra ciutat i a la nostra comarca, amb la finalitat de crear un conveni conjunt amb l’aportació de material per millorar encara més l’aula de robòtica”. 

Un dels objectius de l’equip de govern era treballar pel talent tecnòleg i robotitzat amb la mirada posada en les noves tecnologies. Una de les primeres accions va ser crear l’aula de robòtica a La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic, oberta a la ciutadania i a les escoles de la ciutat, amb una resposta extraordinària, i que ara fa un pas endavant. 

“Ens trobem amb la proposta de l’empresa Girbau d’augmentar la dotació de material a l’aula robòtica per poder ampliar la formació”, ha apuntat la regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, que ha afegit que l’empresa també fa una aposta en el seu camp i en l’equip de treballadors i treballadores perquè també puguin formar part d’aquest procés. La regidora ha tancat la seva intervenció mostrant-se satisfeta de l’acció. “Contenta d’aquest nou projecte que comencem i esperem poder-ho ampliar en un futur.  

Per la seva banda, Mercè Girbau, presidenta l’empresa Girbau, ha explicat que l’aula de robòtica ha de servir per fomentar i potenciar les vocacions tecnològiques, enginyeres i científiques. “Si volem tenir un país de futur, necessitem joves amb habilitats amb aquestes tecnologies, i com a empresa també necessitem persones formades amb aquestes capacitats”.

Girbau també ha explicat els motius que han portat l’empresa a signar el conveni amb l’Ajuntament de Vic. “Som una empresa compromesa amb el territori que veu la necessitat d’enfocar la indústria a la societat i d’apropar l’empresa als i a les joves, que tenen una mirada neta i veuen coses que nosaltres no veiem”. També ha afegit que els agradaria que el conveni fos molt participatiu, també, per part dels treballadors i de les treballadores de la companyia. “Volem que l’empresa s’impliqui en els i les joves mitjançant reptes, ajudant a la formació i dinamitzant algunes activitats, a més de poder actualitzar els seus coneixements i aprendre de la tecnologia a través de material tecnològic com les  impressores 3D i les màquines làser.