Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

divendres 10 abril 2020

L’Ajuntament de Vic s’ofereix com a mediador entre propietaris d’habitatges i arrendataris

Demana a les immobiliàries que promoguin entre els seus clients fórmules per adaptar el pagament del lloguer per minimitzar l’impacte econòmic de l’actual crisi.

L’Ajuntament de Vic s’ha posat en contacte amb les empreses immobiliàries de la ciutat per oferir-se en la mediació entre propietaris i arrendataris, tenint en compte l’actual situació de crisi que s’està vivint i les dificultats que tenen moltes persones per poder pagar el lloguer. L’Ajuntament insta les immobiliàries que proposin als seus clients avenir-se a buscar fórmules per adaptar els pagaments, tenint en compte que l’arrendatari pot ser que estigui patint una congelació dels seus ingressos per una causa de força major i que el petit propietari depengui dels ingressos de l’arrendament. “Estem segurs que buscant solucions i arribant a acords satisfactoris es podrà sortir de la situació actual i es continuarà generant benefici per a les dues parts com fins ara”, explica la regidora d’Habitatge, Susagna Roura.

“Amb l’ànim de pal·liar els efectes de la crisi en tots els àmbits”, comenta Roura, l’Ajuntament en col·laboració amb el servei de mediació es posa a la disposició de les immobiliàries per facilitar-los totes les novetats que vagin sorgint al voltant del Reial Decret-Llei 11/2020. Tal com ja es va fer també amb el lloguer dels locals comercials, la mediació entre els propietaris dels habitatges i els arrendataris és una de les mesures que s’ha plantejat des de la regidoria d’Habitatge perquè cap de les dues parts surti perjudicada del moment actual.

L’Ajuntament ha anat informat de totes les mesures dirigides a famílies i col·lectius vulnerables en el pagament de les rendes de lloguer per motiu de la COVID-19 que ha establert el govern de l’Estat mitjançant el Reial Decret 11/2020. Entre aquestes mesures, la suspensió dels procediments de desnonaments i dels llançaments per a llars vulnerables sense alternativa d’habitatge, la pròrroga extraordinària dels contractes d’arrendament d’habitatge habitual, l’aprovació d’una línia d’avals per compte de l’Estat espanyol, i un nou programa d’ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social en lloguers d’habitatge habitual.