Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimecres 26 de febrer 2020

L’Ajuntament de Vic organitza un taller de compostatge gratuït

Totes les persones que fan compostatge a Vic es poden beneficiar d’una bonificació d’un 20% en la taxa de recollida d'escombraries.

El proper dilluns, dia 9 de març, la sala Coll i Bardolet de l'edifici del Sucre acollirà un taller de compostatge casolà organitzat per l’Ajuntament de Vic. A partir de les 7 de la tarda les persones que hi participin aprendran en què consisteix el compostatge, com s'ha de fer, quines dificultats comporta i rebran consells sobre com ubicar el compostador, entre altres.

En finalitzar el taller s’entregarà gratuïtament un compostador a cada participant de Vic perquè pugui iniciar-s’hi, amb el compromís d'acceptar un seguiment i assessorament per part de l’Ajuntament.

El compostatge és un procés natural de descomposició de la matèria orgànica, ja siguin restes de cuina com de jardí, que es transforma en compost un adob de primer ordre per les plantes o el jardí. El regidor de Medi Ambient, Albert Castells, detalla que aquesta activitat “s'inclou a les accions del Pla Local de Prevenció de Residus de Vic que té com objectiu principal reduir el 10% els residus que es generen a la ciutat respecte el 2010”. Castells recorda també que totes aquelles persones que tenen compostadors es poden beneficiar d’una bonificació d'un 20% en la taxa de recollida d'escombraries.

Inscripcions limitades

Les places per participar al taller són limitades i les inscripcions es poden fer a través del formulari web, trucant al 938862100 o per correu electrònic a mediambient@vic.cat.