Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casals d’estiu municipals (imatge d’arxiu)

divendres 14 de maig 2021

L’Ajuntament de Vic obre dilluns les inscripcions als casals d’estiu municipals

L’oferta amb valor educatiu i lúdic s’oferirà del 28 de juny al 30 de juliol i del 30 d’agost al 10 de setembre i fomentarà les activitats saludables i la sostenibilitat.

Sota el nom d’Estiu Viu, l’Ajuntament de Vic presenta una nova edició de les activitats d’estiu municipals dirigides a infants i joves d’entre 3 i 16 anys, que s’oferiran del 28 de juny al 30 de juliol i del 30 d’agost al 10 de setembre. El període de preinscripcions a totes les activitats s’obre dilluns vinent, 17 de maig, i s’allargarà fins al dilluns 31 de maig.

Les activitats d’estiu municipals tenen la voluntat de ser una alternativa pública adequada i amb un valor educatiu, en aquest sentit s’oferiran de nou diferents temàtiques organitzades per inscripcions setmanals per poder fer més fàcil l’organització familiar, així com diferents centres ubicats a diversos punts de la ciutat per facilitar la logística de les famílies. 

“Aquesta edició posa especial èmfasi en la sostenibilitat i la vida saludable amb una gran varietat d’activitats de lleure, oferta multiesportiva, cultura i formació”, explica Elisabet Franquesa, regidora d’Educació i Joves. “Unes activitats que permetran conèixer diferents espais de la ciutat, així com prendre consciència de tot el que ens envolta”, afegeix.

Les activitats d’estiu es distribuiran en dos casals especialitzats per edats, per tal de poder oferir activitats i temàtiques adients a cada franja d’edat. Casals XS, S i M, orientat a infants d’entre 3 i 12 anys, i els casals L i XL ‘Civicus’, destinat a joves d’entre 12 i 16 anys.

Un cop més, els casals d’estiu municipal es duran a terme amb el monitoratge de joves que durant el curs participen activament en esplais i agrupaments de la ciutat. Un reconeixement, aquest cop laboral, a una setantena de joves.

Proposta d’estiu saludables i sostenibles

L'oferta dels casals d'estiu es classificarà per talles. L'Estiu XS, per a infants de P3 a P5, inclourà tallers, jocs d'aigua, tallers esportius, jocs de cucanya i tallers formatius. L'Estiu S, per a infants de 1r fins a 3r, oferirà activitats centrades en l'esport, el lleure, la creativitat i la formació. L'Estiu M, destinat a infants de 4t fins a 6è, presentarà activitats centrades en la salut, l'esport, la descoberta, la creativitat i la formació. Els tres casals s'oferiran a les escoles de la Sínia, l'Andersen , Vic Centre i l'escola Estel, aquesta última anirà destinada només a infants que durant el curs escolar ja hi assisteixen.

L'Estiu L, per a joves de 6è i 1r i 2n d'ESO, i de l'Estiu XL, per a joves de 3r i 4t d'ESO. El Cívicus és el casal juvenil que consta de quatre temàtiques diferents sobre temes d'actualitat i a gust dels joves, que es reparteix en dues franges d'edat i cal triar el Cívicus que més interessi al web de Vic jove.

Els horaris dels casals d’Estiu XS, S i M seran de 9 del matí a 1 del migdia (o fins a les 3 de la tarda si hi ha servei de menjador). Per a l’Estiu L i XL, el casal es farà de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 de la tarda (o fins a les 3 amb servei de menjador). La rebuda i recollida d’infants es pot fer mitja hora abans de començar i mitja hora després de plegar sense cost addicional.

Els preus dels casals són de 25 euros/setmana (22 euros/setmana per a les famílies nombroses o monoparentals) i 64 euros/setmana (61 euros/setmana per a famílies nombroses o monoparentals) si s’hi inclou el dinar.

Inscripcions fins al 31 de maig

Totes les inscripcions s'inicien dilluns 17 de maig fins al 31 de maig a través de casalsestiu.vic.cat.

En cas de tenir dubte es pot contactar amb el servei OAC 360º que ofereix atenció personalitzada per ajudar a fer les gestiones telemàtiques sense haver-se de personar a l’Ajuntament. Aquest serveis gratuït s’ofereix de dilluns a divendres, de 8 del matí a 8 del vespre, trucant al 93 595 48 04 o escrivint a oac360@vic.cat.

Si no es pot realitzar la inscripció de manera telemàtica, des de l’OAC s’atendrà presencialment amb cita prèvia. Podeu demanar cita a la pàgina web de l’Ajuntament de Vic o trucant al 93 886 21 00.

7a edició de les Tardes d’estiu al carrer

Paral·lelament s’oferiran per setè any consecutiu diverses propostes de tardes vinculades a “Les Tardes d’Estiu al Carrer”, una aposta per la convivència i la cohesió social durant dotze setmanes.

Així, s’oferiran activitats i propostes tant esportives com d'oci saludable per a totes les edats. Les activitats seran molt variades: espectacles (titelles i contacontes), tallers (circ, reparació de joguines i bicicletes i treballs manuals), jocs (tradicionals, de taula i gegants) i esports diversos.

La programació s'ha dissenyat conjuntament amb diverses entitats socials, educatives i culturals de la ciutat, amb la intenció de reforçar la inclusió i la participació. Aquest treball comunitari a més pretén crear espais per aprendre a viure en un món divers i complex i fomentar valors educatius com ara la convivència, la sostenibilitat, la interculturalitat i el respecte al medi ambient, entre d'altres.