Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dilluns 11 maig 2020

L’Ajuntament de Vic només cobrarà amb targeta bancària a les oficines municipals

S’elimina el cobrament en efectiu com a mínim mentre duri el risc de transmissió del virus per evitar al màxim possibles contagis.

El Departament de Tresoreria (Casa Masferrer), les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la Plaça Major i del Remei, i l’Oficina d’Acollida de Vic limitaran el cobrament de les sancions, taxes i preus públics que es recaptin a partir del retorn a l’activitat presencial al mitjà de pagament de targeta bancària. Així doncs, queda suprimit el mitjà de pagament en efectiu, com a mínim durant el temps que existeixi el risc de transmissió del coronavirus. La mesura es recull al decret número 3143/2020 que l’Ajuntament ha aprovat aquest divendres.

Per tal de minimitzar el risc de contagis entre els treballadors de l’Ajuntament i la ciutadania s’ha considerat necessari limitar els cobraments que es realitzen presencialment al pagament amb targeta bancària. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va recomanar a l’inici de la pandèmia que per reduir el risc de transmissió del virus calia prioritzar el pagament mitjançant la targeta i la tecnologia contactless. “També va recomanar restringir el pagament en efectiu ja que les monedes i els bitllets poden ser transmissors de virus i bactèries”, subratlla Núria Homs, regidora d’Economia i Serveis Generals.