Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alejandra Manau i Elisabet Franquesa

divendres 19 de novembre 2021

L’Ajuntament de Vic i la Fundació Impulsa signen un conveni per ajudar al jovent a formar-se professionalment

L’alumnat seleccionat rebrà un ajut econòmic, un ordinador portàtil, suport de mentoria i formacions en competències transversals.

L'Ajuntament de Vic i la Fundació Impulsa signen un conveni de col·laboració per promoure la formació professional a Osona i facilitar-ne l'accés entre el jovent de Vic. Se segueix treballant, doncs, per fomentar la formació i la promoció d'una oferta formativa de qualitat entre joves de la ciutat.

L'Ajuntament preveu subvencionar amb 10.000 euros els programes de la Fundació Impulsa que proporcionarà recursos econòmics i humans a les persones seleccionades amb l’objectiu de millorar el seu creixement formatiu i humà i ajudar a assolir els reptes personals i professionals.

La regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, destaca que la inversió en educació és clau pel consistori per seguir desplegant una ciutat del coneixement i amb progrés econòmic. “Volem ajudar als estudiants amb dificultats econòmiques, però amb potencial, a poder tirar endavant una formació professional”, afegeix.

La selecció inicial la fan els centres educatius i el comitè format pel Consell Comarcal d'Osona, mentre que la valoració final correspon al personal tècnic de serveis socials. Cada jove participant del projecte rebrà un ajut econòmic de 1.400 euros anuals, un ordinador portàtil i suport de mentoria que l’acompanyarà de manera transversal. A més, se li oferiran formacions en competències ocupacionals.

Fundació Impulsa

La Fundació Impulsa és una fundació privada benèfica de tipus cultural. Impulsa té per objectiu impulsar i motivar a joves amb aptituds i actituds perquè puguin accedir a estudis de cicles formatius de qualitat i a la promoció i realització de tota mena d'activitats de caràcter cultural i social relacionades amb estudis de cicles formatius. Per tot això, la Fundació dota els nois i noies seleccionats de recursos econòmics i humans per acompanyar-los en el seu creixement d’àmbit formatiu i humà.