Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cartell del programa "Vicactiva't a casa"

dimecres 29 abril 2020

L’Ajuntament de Vic i l’ADFO adapten “Vicactiva’t a casa” per a les persones amb mobilitat reduïda

L’objectiu de la campanya és donar a la ciutadania consells útils per a un confinament actiu i promoure l’activitat física a casa.

L’Ajuntament de Vic, amb la col·laboració de l’Associació de Diversitat Funcional d’Osona (ADFO), estén el programa Vicactiva’t a casa a les persones amb diversitat funcional motriu. Si fins ara s’adreçava a la gent gran i s’emetia per les televisions locals els dimarts (Canal Taronja) i dijous (El 9 TV) a dos quarts de 6 de la tarda, des d’aquesta setmana també es podrà veure una adaptació de l’espai per a persones amb mobilitat reduïda al canal de Youtube de l’Ajuntament de Vic. El regidor d’Esports, Titi Roca, remarca l’objectiu de promoure l’activitat física a casa i un confinament actiu i saludable. El programa està conduït pels monitors d’activitat física Aina PortellRaül Orriols i Mercè Cuberta.

La campanya Vicactiva't a casa també difon totes aquelles activitats que les entitats i centres esportius de la ciutat porten a terme per oferir la possibilitat de mantenir un confinament actiu. Després de diverses reunions, l'Ajuntament i l'ADFO van acordar fer una adaptació del programa televisiu per al col·lectiu amb diversitat funcional de mobilitat reduïda i estendre així la possibilitat que la promoció de l'activitat física arribés a un major nombre de persones. Roca remarca que "l'activitat física és importantíssima per a la nostra salut" i recorda la necessitat de fer-ne un mínim de 25 minuts diaris.