Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimarts 19 de gener 2021

L’Ajuntament de Vic dona ajuts de fins a 15.000 euros per rehabilitar pisos buits si es destinen a lloguer

El programa InVic ofereix subvencions de fins a 15.000 euros, un 25% dels quals a fons perdut, per rehabilitar pisos en desús i incloure’ls a la borsa de lloguer assequible durant 5 anys.

Fins al 31 de març totes les persones, físiques o jurídiques, que tinguin un pis buit en desús poden sol·licitar una subvenció de fins a 15.000 euros per rehabilitar-lo amb el compromís que s’inclogui a la borsa de lloguer assequible durant 5 anys. Un 25% de la subvenció és a fons perdut i la resta es cobrarà mitjançant la renda de lloguer. Així, gràcies al programa InVic, si es rep una subvenció de 15.000 euros per fer habitable un pis, l’Ajuntament de Vic en paga 3.750 a fons perdut si el pis es destina durant 5 anys a lloguer assequible.

La regidora d’Habitatge, Susagna Roura, remarca que l’Ajuntament continua ajudant per garantir el dret de l’habitatge i omplir de vida els prop de 2.000 pisos buits que hi ha al municipi. Roura detalla que un cop passat el període de cinc anys el pis reformat podrà entrar al lliure mercat.

És el tercer any que s’obre aquesta convocatòria d’ajuts per fomentar la rehabilitació de pisos buits.

Requisits que cal complir per rebre l’ajut per rehabilitar un pis buit (Programa InVic)

  • El pis ha de tenir 25 anys o més.
  • L’arranjament o reforma ha de tenir la finalitat de fer el pis habitable.
  • La persona física o jurídica que sol·licita la subvenció ha d’estar al corrent de les obligacions fiscals.
  • Caldrà lliurar un projecte de les obres de rehabilitació i el cost.
  • Disposar de cèdula d’habitabilitat i certificat d’eficiència energètica. En cas de no disposar-ne s’haurà de contemplar en el projecte de les obres.

L’Ajuntament ajuda a llogar pisos buits

Paral·lelament, la regidora d’Habitatge recorda que des de l’Ajuntament es continua ajudant a llogar pisos buits beneficiant les dues parts implicades. Per un cantó, es garanteix l’accés a l’habitatge. Per l’altre, s’assegura que es cobra la renda pactada durant la vigència del contracte.

D’aquesta manera, les propietàries obtindran una cobertura jurídica gratuïta per impagament i cobertura multirisc, aval lloguer, contracte gratuït i mediació i comprovació de la morositat de qui lloga. A més, s’evitarà el recàrrec en l’IBI per tenir pisos buits desocupats i es pagarà menys IBI segons les ordenances vigents.

Per altra banda, les persones que llogaran el pis obtindran el preu per sota de mercat, contracte gratuït i mediació i un únic mes de fiança obligatòria.

L’any 2019 l’Oficina Local d’Habitatge va ajudar a tramitar 63 nous contractes de lloguer assequible.