Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elisabet Franquesa i Fabiana Palmero a la plaça d’Osona

dijous 27 de gener 2022

L’Ajuntament de Vic destina dos pisos municipals per a joves d’entre 20 i 30 anys

Estan ubicats al barri del Remei i el d’Osona, hi podran viure colles de 3 a 4 joves amb un contracte de lloguer d’un mínim de set anys.

L’Ajuntament de Vic destina dos pisos adquirits amb tanteig i retracte a grups de joves d’entre 20 i 30 anys. Els habitatges estan ubicats al barri del Remei i el d’Osona i s’arrendaran mitjançant un contracte de set anys. A més, es podrà prorrogar anualment fins a un màxim de tres anys més.

La regidora d’Urbanisme, Habitatge i Mobilitat, Fabiana Palmero, ha subratllat la voluntat d’ajudar al jovent de la ciutat a emancipar-se. Palmero ha destacat que es tracta de pisos preparats per entrar a viure-hi i amb les condicions necessàries per mantenir l’espai i independència. Ambdós habitatges tenen quatre habitacions, dos banys i es llogaran per uns 400 euros. La convocatòria s’adreça a grups o colles de 3 o 4 joves que vulguin compartir pis.

Fabiana Palmero ha destacat la intenció de seguir adquirint pisos per poder-los proporcionar mitjançant la borsa de lloguer assequible o de protecció oficial. Unes facilitats que se sumen als ajuts econòmics de fins a 15.000 euros que ofereix l’Ajuntament per rehabilitar pisos en desús si es destinen a lloguer assequible durant cinc anys. També es complementarà en un futur amb la promoció dels pisos cooperatius previstos a la Serra-de-senferm.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Joves i Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, ha subratllat que la mesura presentada satisfà una de les demandes del jovent i que es recull en el Pla Local de Joventut que s’està ultimant. Un pla elaborat conjuntament amb el jovent de la ciutat i on s’hi recullen les necessitats detectades per treballar en els propers quatre anys.

Amb els dos pisos, que s’han donat a conèixer avui, Franquesa assegura que es fan més passos per retenir el jovent i mantenir el talent en una ciutat educadora. També serà una fórmula per fomentar la bona convivència entre joves i també amb el veïnat i la comunitat, ha afegit.

Per accedir al lloguer d’un dels dos pisos, al barri del Remei o el d’Osona, s’ha d’estar inscrit al registre de sol·licitants de Vic i complir amb un seguit de requisit que podeu consultar a habitatge.vic.cat i a vicjove.cat. Les inscripcions es poden fer fins al 28 de febrer i cal que el grup de joves ho faci conjuntament. L’adjudicació final es farà mitjançant sorteig públic, com ha informat la responsable de l’Oficina Local d’Habitatge, Míriam Foradada.

Amb la iniciativa presentada avui es compleix un dels objectius del Pla d’Actuació Municipal per preveure el foment de l’habitatge jove a la ciutat. Concretament en l’eix 4 que treballa per una ciutat de les persones que es pot consultar en aquest enllaç.

Pla Local d’Habitatge en marxa

L’Ajuntament està elaborant el Pla Local d’Habitatge. La primera fase de treball servirà per obtenir una diagnosi acurada de l’estat de l’habitatge a partir d’un anàlisi global. Aquest document tècnic definirà les estratègies i propostes a desenvolupar per fomentar el dret a un habitatge digne i en condicions assequibles per un període de sis anys.

Palmero ressalta que amb el pla es podran preparar i equipar pisos per donar resposta a la necessitat d’habitatge de les diverses comunitats i col·lectius.