Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimarts 27 de setembre 2022

L’Ajuntament de Vic contracta 18 persones en situació d’atur durant un any

La contractació s’ha fet gràcies al Programa Treball i Formació subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’Ajuntament de Vic compta amb 18 nous treballadors i treballadores des del passat 1 de juny. La contractació s’ha fet a través del programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, destinat a contractar persones en situació d’atur.

Aquest programa permet augmentar la qualificació professional a partir de l’experiència laboral, augmentant així l’ocupabilitat i alhora reforçant les obres i els serveis municipals d’interès públic per a la ciutat i la ciutadania.

Totes les persones contractades formen part dels següents col·lectius: majors de 52 anys,  persones en risc de caure en situacions d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació i, persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania.

De les persones contractades 15 persones treballaran durant un any a l’àrea de Serveis i Manteniment, una persona treballarà com a conserge a l’Oficina d’Atenció Ciutadana,  una al departament de Cultura, també com a Conserge, i una persona com a suport administratiu a l’àrea d’Administració, concretament al Servei de contractació.

La sessió d’acollida va comptar amb la presència de la regidora de Recursos Humans, Núria Homs, i diversos responsables dels serveis municipals de destí. La regidora remarca que el programa permet contractar persones en situació d’atur perquè tornin a entrar al mercat laboral i així donar-los una nova oportunitat laboral.

La gestió i la selecció dels llocs de treball s'ha fet des de Vic Ocupació, a través de les ofertes registrades a l'Oficina de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya, com estableix la normativa de la subvenció. L'Ajuntament de Vic ha rebut una subvenció de 349.812,00 euros als quals s'hi afegirà la quantitat necessària per cobrir les despeses laborals del nou personal.