Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Núria Homs, responsables d'àrea i persones contractades

dimarts 07 gener 2020

L’Ajuntament contracta 28 persones majors de 45 anys en situació d'atur de llarga durada

La contractació ha estat possible gràcies a una subvenció de prop de 400.000 euros del programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Combatre l'atur de llarga durada és una de les prioritats de l’Ajuntament de Vic. Per això s'han contractat 28 persones que, des del passat 3 de gener,  treballaran en diversos departaments municipals. La contractació ha estat possible al Programa ‘Treball i Formació’ del Servei d'Ocupació de Catalunya que ha concedit una subvenció de 393.799,24 euros per fer front a les despeses.

Enguany s'ha contractat personal peó de manteniment (construcció, jardineria, pintura i fusteria), auxiliars administratius/ves de suport o auxiliars de suport a les Escoles Bressol Municipals.

Programa ‘Treball i Formació’

El programa ‘Treball i Formació’ ajuda a incentivar la contractació de persones majors de 45 anys que no reben cap prestació i que estan en situació d'atur de llarga durada, dones en atur de molt llarga durada i persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania (RGC).

L'objectiu és la inserció laboral d’aquestes persones, oferint-los un contracte d’obra-servei d'interès social, i la formació i l'acompanyament individualitzat per adaptar-se al lloc de treball i al mercat laboral.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya d'acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució TSF/2232/2019, d’1 d'agost, i l’Ordre RSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació, modificada per l'Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny.  Aquest contracte pot ser cofinançat pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020.