Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ramon Ferrer, Helena Cánovas, Anna Erra, Susagna Roura i Alba Font

dimecres 20 de gener 2021

L’Ajuntament becarà amb 6.000€ la creació artística en la desena edició de la ‘Beca Ciutat de Vic’

L’objectiu és fomentar i donar suport a la creació de nou talent, seguint el Pla d’Acció Cultural, per garantir el desenvolupament d’un projecte de qualitat.

La desena edició de la Beca Ciutat de Vic aposta per la creació cultural i fer créixer el talent, seguint les prioritat del Pla d’Acció Cultural. La convocatòria, que s’obrirà a finals del mes de gener, es dirigeix al sector creatiu de les arts escèniques, musicals, arts visuals i audiovisuals, cultura popular i tradicional i en el camp dels videojocs i la multimèdia.

”Volem impulsar les noves generacions que enriqueixen el nostre mapa cultural”, ha remarcat l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. “Afavorim la creació artística potenciant-la des de la formació i exhibició” amb equipaments que ho permeten l’Escola d’Art i Disseny, l’ACVic, l’Ateneu amb el Casino o la UVic-UCC, programant en aquesta línia.

L’alcaldessa ha exposat que en un temps gens fàcils, a Vic es continua apostant per la cultura i, en aquest sentit, el nou Espai ETC esdevindrà un espai de creació a nivell escènic quan torni a obrir les seves portes. Erra ha recordat també que la nova Biblioteca Pilarín Bayés integrarà un espai lab (laboratori artístic i musical) al servei de la ciutadania per potenciar la creació artística.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha detallat que l’objectiu final de la Beca Ciutat de Vic–que arriba a la desena edició- és fomentar i donar suport a la creació artística mitjançant l’aportació de recursos per garantir el desenvolupament d’un projecte de qualitat. “Potenciar la creació i la innovació del talent jove és una de les nostres prioritats”, ha assegurat Roura.

La Beca Ciutat de Vic a la creació artística finança el 100% del projecte en fases anterior a la producció, no el procés productiu d’aquest, i s’hi poden acollir persones físiques i jurídiques, i agrupacions de persones. La subvenció dotada en 6.000 euros està dividida en dos pagaments, el 50% quan s’accepta el projecte i el 50% restant quan es finalitza.

Els tràmits de la beca s’hauran de realitzar a través de la seu electrònica on s’hi habilitarà un tràmit específic.

Espai sense títol

Durant la presentació de la desena edició de la beca s’ha mostrat el projecte guanyador de l’anterior edició. “Espai sense títol” és un vídeo walk que presenta l’Atlàntida des de dues realitats, l’offline i l’online. Les creadores del projecte han explicat l’adaptació del projecte a causa de la pandèmia, que els ha provocat un alentiment en la producció. “Hem hagut de replantejar la idea inicial per la pandèmia. Volíem ser fidels al projecte innovador i sensorial que relata les dues realitats (presencial i virtual) dins d’una mateixa intersecció”, asseguraven les creadores d’Espai Sense Títol, Helena Cánovas i Alba Font.

Ramon Ferrer, cap programació de L'Atlàntida i vocal de la comissió de selecció, ha valorat molt positivament l’excel·lent treball i ha explicat que el projecte formava part de la programació del desè aniversari de l’Atlàntida que es va veure alterada per la crisi sanitària.