Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

divendres 17 de març 2023

Jornada participativa a l’entorn de les Adoberies

Serà el proper 25 de març de 10 del matí a 7 de la tarda i es portaran a terme diverses activitats relacionades amb les Adoberies i es presentarà una exposició, una revista sobre històries de vida i un documental sobre el passat, el present i el futur de les Adoberies.

La ciutadania ha tingut un paper important en la protecció i defensa de les Adoberies. Iniciatives socials, persones anònimes, associacions i artistes han reivindicat al llarg dels anys la importància històrica i social del conjunt arquitectònic de les Adoberies.

En el marc del procés participatiu de les Adoberies. S’han organitzat unes jornades per presentar una exposició sobre les diferents iniciatives ciutadanes que han reflexionat sobre les Adoberies; des de la plataforma Salvem les Adoberies fins a l’actualitat. I juntament amb aquesta exposició, es faran un seguit d’activitats per seguir implicant a la ciutadania en la definició d’usos de la zona Adobera. 

Actualment, més de 1.600 persones han participat en les diferents accions del procés participatiu; a través de les trobades del grup motor, les visites guiades, conferències, activitats familiars o projectes. I paral·lelament al procés de recuperació de les Adoberies nº 2 i 4, també s’han recollit testimonis i històries de vida de moltes persones que hi van estar vinculades. 

Aquesta jornada del 25 de març s’ha organitzat conjuntament amb ACVIC-Centre d’arts contemporànies i l’Associació la Clota; dos dels principals agents que al llarg dels últims anys s’han implicat en la reivindicació del potencial cultural que tenen les Adoberies. També s’hi ha sumat les Associacions de Veïns de l’Horta Vermella i la Calla, l’Agrupament Escolta Guillem de Mont-rodon, l’Escola d’Art i Disseny Superior de Vic, els alumnes d’Educació Social de la UVIC-UCC i les cooperatives de treball Makea tu Vida i Aurora.

Programa d’activitats

• De 10 a 14h i de 16 a 18h: Punt informatiu, de serveis i de recollida de propostes a la Guingueta del Mèder.

• De les 10 a les 12h: Taller de construcció col·lectiva de mobiliari per l'Espai Àgora de la Clota amb Makea tu Vida. Davant de la Clota.

• D'11h a 14h: Servei de tricicle adaptat per persones grans o diversitat funcional. Punt de trobada a la Guingueta del Mèder. (Inscripcions el mateix dia a la Guingueta).

• De 10.30 a 12h: Deriva Mussol: Romandre a tres espais. Punt de trobada a la Guingueta del Mèder.

• De les 12h a 14h: Presentació del documental i la revista: "Adoberies; passat, present i futur". A càrrec de Fabiana Palmero i Josep Casanovas amb intervencions dels participants. ACVIC

• Presentació de l’aventura gràfica "La pell del temps", elaborada per l’alumnat del cicle formatiu d’Art i Videojocs de l’Escola d’Art de Vic. ACVIC.

• A les 14.30h: Dinar Popular amb la participació de l’Associació de Veïns de l’Horta Vermella, Associació de Veïns de la Calla i Agrupament Escolta Guillem de Mont-rodon, al parc de Jaume Portell.

• A les 16h: Espai Àgora - Presentació i inauguració de l’exposició, a càrrec de Jordi Lafon i Ferran Blancafort.

• A les 16:30h: Espai Àgora - "Com ens imaginem el futur de la zona adobera? Com pot millorar l’espai públic a través de la participació?", amb la participació dels moviments veïnals, antics treballadors, iniciatives artístiques... Davant de la Clota, esplanada de les Adoberies.

• A les 18:00h Jam session amb multitud de músics per tocar la peça musical "In C" original de Terry Riley, creada el 1964. Davant de la Clota, esplanada de les Adoberies.