Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor de Fires Titi Roca presentant la Fira al Parc

dimecres 22 juliol 2020

Fira al Parc: Un nou cicle de fires de petit format que s'iniciarà al setembre

La iniciativa reimpulsarà l'activitat econòmica i la dinamització comercial de la ciutat a partir del 18 de setembre, coincidint amb el MMVV, si les mesures sanitàries ho permeten.

El regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, ha presentat avui Fira al Parc, un nou cicle de fires de petit format que s’iniciarà al setembre per contribuir a la revitalització econòmica de diversos sectors i a la dinamització comercial de Vic. La crisi sanitària ha afectat el teixit comercial de la ciutat i també a altres sectors que participaven activament en les fires organitzades per l’Ajuntament de Vic i amb aquesta iniciativa es pretén donar suport i oferir un espai de venda a aquests productors i comerciants.
Fira al Parc s’ubicarà al Parc Jaume Balmes de Vic i comptarà amb 5 fires, cadascuna amb una temàtica concreta, que tindran lloc durant 5 caps de setmana de tardor. La primera estarà dedicada a la música i es farà els dies 18 i 19 setembre, coincidint amb el Mercat de Música Viva de Vic. La següent es farà els dies 26 i 27 de setembre i serà de moda i els complements . A l’octubre se’n faran tres: Artesania al Parc, el 10 i 11 d’octubre, Slot al Parc, el 18 d’octubre, i Alimentació al Parc, el 24 i 25 d’octubre.
Cada fira tindrà un màxim de 50 parades i en totes elles es comptarà amb dinamització, a través de tallers o d’actuacions, relacionades amb cada temàtica i amb una petita zona de food trucks.
L’aforament serà gratuït i limitat a 1.000 persones i per accedir-hi caldrà complir amb les mesures sanitàries vigentes, com poden ser l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic. Les parades també mantindran la distància de seguretat que contempla la normativa d’esdeveniments a l’aire lliure.
D’altra banda, i coincidint amb l’inici de Fira al Parc, es posarà en marxa un nou espai a la web de vicfires.cat per poder accedir als expositors i a diferents continguts de manera online i també es comptarà amb una nova aplicació per poder seguir les fires de manera virtual. D’aquesta manera es podran visualitzar tots els expositors presents a les diverses fires que es vagin organitzant, així com altres expositors que han estat presents habitualment a les nostres fires, però que aquest any no hi
poden ser.
A banda de poder veure el llistat dels expositors i la seva ubicació, des de la web i l’app es podrà enllaçar amb les webs i xarxes socials de cada expositor, contribuint així a la difusió dels seus productes, i consultar el programa d’activitats paral·leles així com seguir-ne algunes de les més rellevants en streaming. També es podrà saber quin és l’aforament de les fires en cada moment. La nova app es dirà VicFires Virtual i es podrà baixar de manera gratuïta de Play Store.