Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimecres 09 de juny 2021

Escena comunitària: treballant les emocions per avançar cap a una societat més diversa i inclusiva

L'Escena comunitària és un projecte socioeducatiu que surt d'una necessitat social amb l'objectiu de millorar la inclusió i la cohesió entre persones joves de la ciutat.

Tot i que el projecte té una base artística, doncs es treballen diferents arts escèniques com el teatre, la dansa o la poesia, l'Escena Comunitària es fomenta sobre elements socialment transformadors. De fet, es tracta de donar eines als joves perquè puguin canalitzar les seves habilitats i enfortir relacions en espais que els ajudin a créixer individualment i col·lectivament.

Des de l'Equip de Medi Obert, coordinat des de Vicjove, es detecten necessitats i inquietuds de joves del carrer que necessiten espais de relació on puguin crear i desenvolupar les seves habilitats. I és a partir d'aquí, que des del Pla d'educació per al desenvolupament i les dinamitzadores de Medi Obert es treballa per donar resposta a aquesta realitat social, creant projectes d'aquest tipus.

El teatre i altres arts escèniques són eines de transformació social amb molt potencial, ja que l'espai escènic permet que els i les joves puguin expressar en llibertat les seves pors, inquietuds i preocupacions que els genera l'entorn per després poder treballar la reflexió i la resolució d'aquests conflictes socials.

La dinamització d'aquestes sessions va a càrrec de Montse Vilà de Teatrat, amb una gran experiència en l'àmbit del teatre social i el teatre fòrum i amb una facilitat extraordinària de connectar amb aquests joves que necessiten ser escoltats en una societat que sovint no els té en compte.

L'Escena Comunitària s'ha portat a terme al barri del Montseny des del mes de gener 2021 i gràcies a la bona acollida que ha tingut es preveu donar-hi  continuïtat de cara el curs vinent.

El projecte forma part del Pla de sensibilització i Educació per al desenvolupament impulsat des de la regidoria de cooperació, i que rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.