Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitat a la biblioteca El Montseny

dilluns 24 de gener 2022

Es reprèn l’activitat a la Biblioteca El Montseny

La biblioteca organitza activitats socioeducatives pels infants i joves del barri com suport a l'estudi, lectura o treballs manuals.

La Biblioteca el Montseny adjunta al Centre Cívic el Montseny, ha reprès l'activitat aquesta setmana després de les vacances de Nadal. La biblioteca organitza activitats socioeducatives pels infants i joves del barri com suport a l'estudi, lectura, treballs manuals, cinema, jocs de taula, i construccions.

Alhora, la Biblioteca també serveix com a espai de socialització en català i com a espai de reflexió per aprendre en un món divers i complex. Tot des d'una perspectiva socioeducativa en l'àmbit de l'educació i el lleure no formal, amb l'aprenentatge integral i de valors com a pilar fonamental.

La biblioteca ofereix les activitats i atenció al públics de dilluns a divendres de 5 a 7 de la tarda. Amb la premissa de garantir el bon funcionament de l'espai, les activitats es duen a terme amb grups de 6 a 8 persones que assisteixen dos cops per setmana, a les activitats en un horari definit pel centre. D'aquesta manera cada grup pot gaudir de tallers dirigits per diferents persones i entitats col·laboradores coma ara circ, ioga, hip-hop, arts plàstiques, etc.

Una de les novetats, que ja es va introduir a finals del trimestre passat, és que cada infant podrà berenar una peça de fruita un cop per setmana, d'aquesta manera també es fomenten hàbits de vida saludables i es treballen diferents aspectes relacionats amb l'alimentació sana. A més a més, la fruita que es consumeix prové de la producció ecològica i de proximitat, basada en l'economia social i solidària, i es treballa en les conseqüències de la nostra forma de vida sobre el medi ambient, seguint el marc de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Tasca col·laborativa

L'Ajuntament de Vic i l'Associació de Veïns i veïnes del Remei col·laboren estretament per poder oferir aquest espai socioeducatiu per als col·lectius més vulnerables del barri. Per una banda, l'AVV del Remei, com a impulsora del projecte, coordina totes les activitats i ofereix persones voluntàries per dinamitzar-les i, per l'altra part l'Ajuntament hi dona suport amb la contractació d'una persona coordinadora de l'espai.

Tanmateix, cal remarcar el paper rellevant de les persones voluntàries que hi participen, el de la dinamitzadora comunitària i  el de les estudiants de la UVic-UCC en pràctiques que venen a fer hores com a col·laboradores a la biblioteca, així com la implicació de diferents entitats socials i solidàries com ara EVAL Esports amb Valors, Options Catalunya-Nepal, la col·laboració de la Casa d’Oficis i el projecte de teatre social Teatrart.