Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollida de residus

dimecres 22 de desembre 2021

Es recullen 326 quilos de residus en espais públics de Vic

Uns 500 alumnes de l'Institut la Plana, l'Institut Callís i l'Institut de Vic participen en sortides organitzades per l’Ajuntament per promoure el respecte i l’estima pel nostre entorn.

Vic segueix treballant per una ciutat saludable amb accions que contribueixen en la prevenció de residus i l’estima per l’entorn de la ciutat. Des de l’Ajuntament, a través dels agents cívics, s’han organitzat recollides participatives de residus amb instituts i joves de la ciutat.

Al llarg d’aquest any, l’alumnat de l'Institut la Plana, l'Institut Callís i l'Institut de Vic han participat en una trentena d’accions de neteja de l'espai públic acompanyats per agents cívics. Unes accions que tenen l'objectiu de prendre consciència de la gran quantitat de residus que s’aboquen al nostre entorn, de l'excés d'envasos que s’utilitza en el dia a dia i de la capacitat de reciclatge de les matèries, com recorda la regidora de Convivència i Seguretat, Educació i Joves, Elisabet Franquesa.

Al llarg d'aquests mesos s'han realitzat 32 accions de neteja, que han comptat amb la participació de 466 alumnes, tant de secundària obligatòria com de cicles formatius de grau mitjà i superior.

326 quilos retirats dels espais públics

S'han retirat 326 quilos de residus dels espais públics. D'aquests, el 51% eren de la franja de resta, el 31% de multiproducte, l'11% de vidre, el 3,3% de roba i el 2,8% d’orgànica.

Entre els residus trobats al medi ambient hi ha una batedora elèctrica, un pany d'una casa, una aspiradora, una taula de càmping, barres de ferro i pneumàtics. En aquest sentit, cal tenir en compte que l'abandonament de residus és prohibit per les ordenances municipals i que pot comportar sancions econòmiques de fins a 3.000 euros.

L'Ajuntament de Vic compta amb un extens ventall de serveis de recollida selectiva per poder gestionar els residus domèstics de la ciutadania. Podeu trobar tota la informació aquí.