Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Illa de vianants del Portalet

dilluns 03 de maig 2021

Es posen en marxa les càmeres de control de l’illa de vianants del Portalet

Després de dos mesos d’accions informatives per part d’agents cívics i de la Guàrdia Urbana es començarà a sancionar a qui hi circuli indegudament des d’avui dilluns 3 de maig.

Després d’un parell de mesos d’habilitar-se la nova illa de vianants del Portalet, i d’informar a peu de carrer i en sessions telemàtiques del seu funcionament, avui dilluns 3 de maig es començarà a sancionar a qui hi circuli indegudament. 

Per controlar el correcte funcionament de la quarta illa de vianants de la ciutat s’ha activat el sistema de càmeres lectores que reconeixerà aquelles matrícules que no tenen permís per circular per aquest punt.

A la nova illa de vianants del Portalet només hi pot accedir qui estigui empadronat a la rambla del Bisbat, rambla dels Montcada, plaça de Santa Elisabet, carrers de les Adoberies i dels Aluders o qui disposi d’una plaça de pàrquing dins de l’illa de vianants del Centre Històric, la rambla del Passeig o la plaça de Santa Teresa, i les persones amb mobilitat reduïda que tinguin el certificat de reconeixement de diversitat funcional. Així ho han informat en les últimes setmanes agents cívics i de la Guàrdia Urbana a peu de carrer, i també en diverses reunions informatives telemàtiques amb comerços i veïnat de la zona.

Vic segueix avançant cap a una ciutat encara més saludable amb trànsit pacificat i on es guanyi espai per a les persones, tal com recorda la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero. Per això, si no hi ha imprevistos, la propera tardor començaran les obres a la rambla del Bisbat i dels Montcada per transformar les rambles en una via de plataforma única i sense barreres arquitectòniques.

L’illa de vianants del Portalet se suma a les ja existents del Centre històric, la de l’Eixample Morató i la del carrer de Gurb, “apostant per un canvi d’hàbits a la ciutat i per passar a una vida més saludable on es prioritza la mobilitat activa com anar a peu o  amb bicicleta”, destaca Palmero.

Normes de circulació a l’illa del Portalet

A l’illa de vianants del Portalet (rambla del Bisbat, rambla dels Montcada, plaça de Santa Elisabet, carrers de les Adoberies i dels Aluders) s’hi ha establert noves normes de circulació:

  • La preferència de pas en tota l’illa del Portalet és dels vianants.
  • La velocitat màxima serà de 20 km/h.
  • Està prohibida la circulació als vehicles pesants de més de 3.500 kg.

Aquest canvi per continuar desplegant la ciutat saludable, que es recull al Pla d’Actuació Municipal, s’ha treballat transversalment per tenir en compte tant el veïnat com el teixit comercial de la zona.

Accés per càrrega i descàrrega de mercaderies

De dilluns a divendres, de les 5 a les 11 del matí i de les 3 a les 5 de la tarda, camions, furgonetes i vehicles mixtos de dos seients podran accedir-hi per càrrega i descàrrega de mercaderies sempre que no estacionin en punts on dificultin el pas a la resta de persones.