Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arbres que aixequen el paviment a la Bassa dels Hermanos

dijous 20 de febrer 2020

Es planten 213 arbres nous de diverses espècies a Vic

S'inicien els treballs de reposició d'arbrat en carrers, places i parcs amb 37 espècies diferents, adaptades al territori, i en què s'hi inclou la millora del parc de la Bassa dels Hermanos.

Avui s'han començat a substituir les pollancres del parc de la Bassa dels Hermanos per un tipus d'arbrat més adequat. D’aquesta manera, es podrà gaudir d'uns arbres en millors condicions i que oferiran una millor qualitat paisatgística, tal com exposa el regidor de Medi Ambient, Albert Castells.

La substitució de l'arbrat d'aquest parc de la ciutat és fruit dels problemes que ocasionen les pollancres plantades en aquest parc. Per un cantó, aixequen el paviment del parc; i per l'altre, comporten problemes d'accessibilitat i poden suposar un risc de caigudes per les persones.

És per això que tal com es va fer fa uns anys, i fruit de la demanda veïnal, s'han talat els arbres que generaven aquestes problemàtica i les pollancres tallades se substituiran per arbres de fulla caduca.

Paral·lelament, les alzines de la Bassa dels Hermanos es trasplantaran totes cap a un nou espai al costat del camí de Sentfores-La Guixa, on podran viure en millors condicions. Castells remarca que en aquest parc les alzines tenen problemes de creixement, un fet que provoca baixes constants per les males condicions de drenatge del terreny del parc, i per això se substitueixen els pollancres i les alzines per tretze pereres ornamentals, un arbre de fulla caduca amb floració blanca a la primavera, i sis zelkoves, també de fulla caduca.

Reposició d'arbrat fins el mes de març

Aquesta setmana també s'inicien els treballs de reposició de l'arbrat de la ciutat en carrers, places i parcs.

Una acció que es fa per substituir aquells arbres que s'han mort o que han sigut baixa al llarg dels últims anys al municipi.

La identificació de les baixes dels arbres es realitza durant la tardor i se segueix amb el procediment de contractació perquè els arbres puguin plantar-se des del febrer, fins al mes de març, tal com es recomana.

Cada any s'intenta plantar el nombre d'arbres del que se'n pugui garantir el manteniment i la seva supervivència.