Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elisabet Franquesa, Anna Erra, Titi Roca i consistori infantil

dimarts 17 de maig 2022

Els valors de l’esport tornen a protagonitzar un renovat Olimpivic que arriba a la seva dotzena edició

Més de 500 alumnes de 6è de primària de tots els centres educatius de Vic practicaran atletisme, curses d’orientació, rugbi flag i beisbol.

La zona esportiva de Vic tornarà a acollir demà dimecres i diumenge una renovada edició de l’Olimpivic, una iniciativa ideada pel consistori infantil 2012-2013 consistent en una trobada esportiva i lúdica de l’alumnat de 6è de primària de tots els centres educatius del municipi. Enguany, s’arriba a la dotzena edició i amb la participació de més de 500 alumnes que practicaran atletisme, curses d’orientació, rugbi flag i beisbol.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de representants del consistori infantil amb la lectura del decàleg dels bon esportista, elaborat per consellers i conselleres infantils per destacar valors de l’esport en equip com l’amistat, l’empatia, el compromís, el respecte i la solidaritat, entre d’altres. També es comptarà amb la participació del regidor d’Esports, Titi Roca, i la regidora d’Educació, Elisabet  Franquesa.

El renovat OlimpiVic prioritza que els grups de tots els centres educatius puguin jugar entre si, al llarg de dimecres i diumenge. A diferència de les anteriors edicions, l’escola guanyadora serà la que obtingui la millor puntuació ponderada del conjunt de competicions i no hi haurà escoles guanyadores per cada modalitat.

L’alcaldessa Anna Erra lliurarà el premi a l’escola guanyadora diumenge a les 7 de la tarda a les pistes d’atletisme del Mas d’en Bigas.

Nou sistema de puntuació amb valors

Totes les activitats escollides per formar part de l’OlimpiVic s’han coordinat mitjançant diferents entitats esportives que hi aporten el coneixement més tècnic. Com a principal novetat, el sistema de puntuació de l’OlimpiVic tindrà en compte el resultat esportiu i una puntuació de valors en què els participants hauran d’autoavaluar-se i, al mateix temps, també seran avaluats per àrbitres. Un treball de valors que s’ha treballat conjuntament per membres representants al consistori infantil.

Titi Roca remarca l’oportunitat d’apropar l’esport i les pràctiques saludables als més joves d’una forma dinàmica. “S’ajuda a provar diverses modalitats esportives perquè es pugui escollir quina és la que prefereixen per seguir fent salut”, explica Roca.

Per la seva banda, Elisabet Franquesa subratlla que per segon any consecutiu es torna a apostar per la mobilitat activa (anar a peu o amb bicicleta) per arribar a la zona esportiva des dels diferents centres educatius. Una iniciativa que va en consonància amb el Bus Bici, un projecte pioner a nivell de país, i en què tan sols l’any passat 270 infants de 9 centres educatius van participar en les 12 rutes del bus bici gràcies a l’impuls de diverses entitats i la col·laboració de l’Ajuntament de Vic.