Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dilluns 18 maig 2020

Els agents cívics continuen la campanya perquè les mascotes es passegin lligades

A partir del dimecres 20 de maig es multaran amb 50 euros els propietaris de gossos deslligats i amb 150 euros si els gossos deslligats són de races potencialment perilloses.

Els agents cívics han recordat durant tot el període de confinament que cal portar les mascotes lligades a l’hora que se les treu a passejar. Ara, i d’acord amb la normativa vigent, es començarà a sancionar per evitar que les persones portin el seu gos deslligat a la via pública i a les zones verdes no autoritzades. Per aquest tipus d’infracció, la multa serà de 50 euros i, en el cas que es tracti d’un gos de raça perillosa, seran 150 euros.

La campanya es posarà en marxa després que els agents cívics de la ciutat hagin detectat un alleugeriment en les mesures a l’hora de passejar les mascotes i fruit, també, de nombroses queixes de la ciutadania sobretot a la zona del Puig dels Jueus, l’Anella Verda i la zona esportiva.

La normativa actual ja estipula que els animals han d’anar lligats per tot el municipi excepte a les zones d’esbarjo de gossos. En el cas de l’Anella Verda, les normes d’ús que hi ha als plafons d’entrada també recorden l’obligació de dur-los amb corretja.

Es recorda que Vic disposa de sis espais de lleure de gossos habilitats a diferents punts de la ciutat que podeu consultar aquí. Per evitar contagis i extremar les precaucions sanitàries i higièniques, se n’ha de fer ús en hores de poca afluència, en un màxim de 15 minuts i amb un aforament de dues persones, tenint especial cura d’evitar el contacte entre animals.