Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bet Piella i Anna Alemany, acompanyades dels organitzadors de l’exposició

dilluns 11 de juliol 2022

El Vicpuntzero obre l’estiu amb l’exposició ‘Vic Ciutat Gegant’ i les visites nocturnes teatralitzades

L’exposició es podrà veure fins al 30 d’octubre i les visites nocturnes tot el mes de juliol.

La nau central de la Pietat acull ‘Vic Ciutat Gegant’, una exposició que mostra la imatgeria de la ciutat de Vic i el context específic en el qual es desenvolupa, fent menció especial al seguici de Sant Miquel. L’objectiu de la mostra és captar les experiències de la festa a partir de la vivència pròpia de les persones implicades en els actes de celebració des de diferents àmbits i posicions.

Es tracta d’una experiència descriptiva, didàctica i vivencial, que recull el que avui dia és la tradició gegantera i de bestiari de la ciutat de Vic; una porta d’entrada col·lectiva per apropar-se a la tradició vigatana més singular. Tal com va explicar, Bet Piella, regidora de Cultura, en l’acte d’inauguració, la vida gegantera mostra la tradició, però també és un element de cohesió cultural i social. “No podia ser una simple exposició de gegants i bestiari, sinó que havia de ser una experiència. De fet, “‘Vic Ciutat Gegant’ és una vivència d’uns 30 minuts, on els visitants podran veure la importància del folklore i de les tradicions de Vic”, afegeix Pep Espelt, responsable del Konvent, creadors de l’exposició.

Per la seva banda, Roger Albert, president dels geganters de Vic, va alegrar-se d’inaugurar l’exposició en una sala plena de sentiments cap a les festes de la ciutat i, en concret, cap al seguici. “Hem d’estar contents de tenir un seguici digne d’una ciutat com és Vic”, que, tal com va avançar la regidora de Cultura, Bet Piella, formarà part del Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya.

‘Vic Ciutat Gegant’ estarà disponible fins al 30 d’octubre a la nau central de la Pietat i, a partir del mes de setembre, s’oferiran visites a les escoles amb una proposta pedagògica. L’exposició, gratuïta i oberta a tothom, està organitzada per les Comparses del Seguici festiu popular de Vic i l’Ajuntament de Vic, i comissariada per Konvent.

Nits Barroques a la Pietat

Els divendres, dissabtes i diumenges del mes de juliol, la Pietat acollirà, també, les ‘Nits Barroques’. Es tracta d’una visita teatralitzada amb quatre personatges del Segle d’or vigatà, a càrrec de Xavier Cervera, de Forum Vicus, i amb guió de Xevi Font, que posarà en valor i a l’abast de tothom el coneixement i el privilegi que va tenir la ciutat de Vic.

Les entrades es poden comprar a través de la pàgina web del Vicpuntzero i presencialment a l’Oficina de turisme de Vic. El preu és de 10 euros l’entrada general, de 8 euros la visita reduïda i els menors de 10 anys gratuïta.