Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Illa de vianants del Portalet

divendres 09 d’abril 2021

El veïnat que tingui plaça d’aparcament a l’illa de vianants del Centre Històric, rambla del Passeig o plaça de Sant Teresa podrà accedir-hi pel Portalet

Caldrà sol·licitar accés, presencialment o telemàticament, per la nova illa de vianants del Portalet justificant que es disposa de pàrquing en aquests punts i que es condueix habitualment el vehicle autoritzat.

El passat mes de febrer l’Ajuntament de Vic va començar a desplegar la quarta illa de vianants a la ciutat: L’illa de vianants del Portalet, tancant el trànsit als vehicles motoritzats per prioritzar els desplaçaments a peu, fomentar els hàbits saludables entre el riu i el centre històric, al costat de múltiples equipaments.

La regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, recorda que la mesura té l’objectiu de seguir avançant cap a una ciutat encara més saludable amb trànsit pacificat i on es guanyi espai per a les persones. En aquest sentit, i per facilitar el dia a dia del veïnat, qui acrediti disposar d’un aparcament dins de l’illa de vianants del Centre Històric, la rambla del Passeig o la plaça de Santa Teresa també podrà accedir a l’illa de vianants del Portalet, tal com es va explicar dimecres en una reunió informàtica telemàtica amb el veïnat.

Palmero exposa que la decisió arriba després de diverses reunions amb el veïnat i s’hagin analitzat totes les casuístiques plantejades. "Fem un pas endavant permetent l’accés al Portalet a qui disposi d’un aparcament al Centre Històric, rambla de Passeig o la plaça de Santa Teresa i mantenim tots els passos fets cap a una ciutat més saludable i sostenible", destaca la regidora de Mobilitat.

Així, l’accés a l’Illa de vianants del Portalet està permès a les persones empadronades a la rambla del Bisbat, rambla dels Montcada, plaça de Santa Elisabet, carrers de les Adoberies i dels Aluders i a les que disposin d’un plaça de pàrquing dins de l’illa de vianants del Centre Històric, la rambla del Passeig o la plaça de Santa Teresa i que condueixin habitualment el vehicle pel que se sol·licita permís d’accés.

La transformació urbanística que es farà properament al Portalet continua posant les persones al centre i aplicant la salut en l’urbanisme per afavorir-ne el benestar, com preveu el POUM i el Pla d’Actuació Municipal (2019-2023), i tancarà el circuit de carril bici que connectarà totes les rambles del centre de la ciutat.

Qui pot accedir a l’illa de vianants del Portalet?

  • Persones empadronades a la zona restringida (rambla del Bisbat, rambla dels Montcada, plaça de Santa Elisabet, carrers de les Adoberies i dels Aluders)
  • Persones propietàries o llogateres d’un domicili, garatge o local comercial.
  • Persones amb mobilitat reduïda que tinguin el certificat de reconeixement de diversitat funcional.
  • Persones que ho necessitin i hagin fet la sol·licitud d’autorització temporal o excepcional.
  • Persones que tenen un aparcament dins de l’illa de vianants de Centre Històric, la rambla del Passeig i la plaça de Santa Teresa i siguin conductores habituals del vehicle acreditat.

Com poden tramitar l’accés les persones autoritzades?

Les persones que necessitin ajut per tramitar-ho telemàticament poden trucar al 93 595 48 04 o escriure a oac360@vic.cat i se’ls assessorarà perquè puguin gestionar-ho còmodament, de dilluns a divendres, de 8 del matí a 8 del vespre.