Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Isàvena Opisso, Anna Soler, Elisabet Franquesa, Anna erra, Marga Bayés i Joan Martos

dimecres 23 de setembre 2020

El nou pati de l’escola Doctor Joaquim Salarich s’obre fora de l’horari lectiu al veïnat

Se satisfà una demanda històrica als barris d'Osona i la Serra-de-senferm que servirà de prova pilot per estudiar-ne el funcionament i la possible habilitació d'espais com aquests en d'altres punts de la ciutat.

El pati de l'escola Doctor Joaquim Salarich ja està obert al veïnat. Dissabte es va inaugurar en un acte presidit per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i que té un doble objectiu. Per un cantó, millorar el pati a nivell d'accessibilitat, funcionalitat i valor educatiu i, per l'altre, que els barris d'Osona i la Serra-de-senferm guanyin una pista esportiva i espai de jocs i de convivència altament reclamats. És per això el pati s'ha reformat amb la habilitació de bancs i taules de pícnic, un porxo cobert pensat sobretot pels mesos de calor, una tarima amb grades d’obra, una nova decoració al terra, nous tancaments i millores de la pista esportiva amb una inversió de 120.827,05 euros.

Anna Erra va remarcar que el nou espai és un exemple de maduresa per la ciutat, i s'ha fet realitat gràcies a les complicitats teixides entre els veïns i veïnes, l'escola i l'Ajuntament. “Només vivint el carrer, amb una mirada de barri, aconseguirem, conjuntament, tenir una ciutat més amable”, va afegir.

La regidora del barri d'Osona i de la Serra-de-senferm, Elisabet Franquesa, va mostrar-se il·lusionada de porta a terme “un projecte innovador, que complementa i rendibilitza espais ja existents a la ciutat”.

Per la seva banda, la presidenta de l'associació de veïns i veïnes de la Serra-de-senferm, Marga Bayés, va agrair l'obertura del pati ja que a partir d’ara ningú haurà de saltar la tanca per accedir-hi. ”Volem que aquest nou espai no sigui d’ús exclusiu dels habitants de Vic sud, sinó que gent d'altres punts de la ciutat vinguin i descobreixin també els nostres barris”, apunta Bayés.

El president l'associació de veïns i veïnes del barri d'Osona, Joan Martos, va subratllar que el pati serviria perquè molts infants poguessin gaudir del nou espai de cohesió i de convivència, i va animar a ampliar el projecte a altres zones de la ciutat i a respectar el nou espai.

Des de l’AMPA de l’escola Doctor Salarich, Isàvena Opisso, va celebrar que l'escola s'obri al barri i el barri s'obri a l'escola en una nova infraestructura per promoure el lleure i la sociabilització.

La directora de l'escola Doctor Joaquim Salarich, Anna Soler, es va mostrar orgullosa amb la feina feta i de ser el primer centre de la ciutat que obri les portes a la ciutadania. “Volem que sigui un pati educatiu també fora d'hores de classe”. Soler va agrair les noves instal·lacions que sense el projecte no haurien tingut i va demanar que les persones usuàries respectin la normativa d'ús del pati, apel·lant a les bones pràctiques i bona convivència.

Durant la inauguració el públic assistent va poder participar en jocs de cucanya, tallers de pintar cares, classes de sardanes amb la Colla Sardanista Riallera i gaudir de l'animació dels gegants de Santa Anna i els capgrossos i els grallers de l'escola. L'acte es va cloure amb un piscolabis per a tothom.

Un projecte pilot

L'escola Doctor Joaquim Salarich s'ha convertit en el primer centre que obre part del seu pati a la ciutadania fora de l'horari lectiu. La direcció de l'escola, l’AMPA i l'Ajuntament han treballat colze a colze per dissenyar una proposta funcional per a l'escola i al mateix temps un bona proposta de parc de ciutat.

Anna Erra ha exposat la voluntat d'estendre'l en altres centres de la ciutat que ho permetin. El nou espai de barri acollirà propostes de ciutat que fins ara no es podien portar a terme per la manca d’una pista poliesportiva, i s'obre l'oportunitat de diversificar els espais d'actuació a Vic. A més, permet disposar d’un espai de joc lliure molt demandat al barri amb una pista en bones condicions.