Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elisabet Franquesa i el nou consistori infantil

dimarts 08 de novembre 2022

El nou consistori infantil treballarà per potenciar el civisme a la ciutat

Els 27 consellers i conselleres infantils són alumnes de 6è de primària de tots els centres educatius de Vic escollits democràticament per cadascun del seu grup.

Vic ja té un nou consistori infantil. 27 consellers i conselleres infantils treballaran durant el curs actual per potenciar el civisme a la ciutat, amb l’objectiu de fomentar l’estima per la ciutat i els bons hàbits, tal com els va encomanar la regidora d’Educació, Elisabet Franquesa

27 representants de l’alumnat de 6è de primària van entomar el repte mentre, a primera fila, consellers i conselleres infantils de l’anterior curs van cedir-los el relleu tot exposant l’aprenentatge que els havia suposat. 

Elisabet Franquesa va agrair la feina feta i la comprensió al consistori 2021-2022. “Celebro que els antics consellers i conselleres s'emportin una bona experiència del seu pas per l’Ajuntament i els va animar a continuar compartint el seu punt de vista. La regidora va encoratjar el nou consistori a treballar el diàleg, la participació, la democràcia, el respecte i el consens.

Com funciona el consistori infantil?

Els 27 consellers i conselleres infantils són alumnes de 6è de primària de tots els centres educatius de Vic escollits democràticament per cadascun del seu grup: Escola Andersen, Escola Dr. Joaquim Salarich, Escola Estel, Escola Guillem de Mont-rodon, Escola La Sínia, Escola Sentfores, Escola Vic Centre, Escola Vedruna L'Escorial, Escola Fedac Vic-Pare Coll, Escola Sagrat Cor, Escola Sant Miquel dels Sants i Escola Santa Caterina de Siena. 

Els consellers i conselleres infantils són escollits per treballar l’encàrrec i l’equip de govern per a tot el curs, tot i que les sessions inicials es destinen a parlar de temes com ara la democràcia, la participació, el funcionament de l’Ajuntament, el pressupost municipal i el ple, acompanyats per l’equip tècnic de l’Ajuntament. 

En una següent fase es debatrà amb els consellers i conselleres l’encàrrec del projecte. A partir d’aquí se’ls proposaran idees i formes de treballar, perquè es debati i ens surtin les propostes. 

Els consellers i les conselleres infantils actuen d’interlocutors amb la resta dels companys de classe, als quals els fan arribar els coneixements adquirits a les sessions realitzades a l’Ajuntament i de qui recullen idees i propostes que després es traslladen a les sessions de l’Ajuntament, on es debaten conjuntament amb els consellers i les conselleres d’altres escoles. 

Al final del curs, el consistori infantil presentarà a l’alcaldessa el resultat d’aquests mesos de treball.