Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conxita Flores, Bet Piella, Anna Erra, Toni Erra i Josep Roca

divendres 01 d’abril 2022

El nou aparcament de camions al polígon Les Casasses afavorirà el progrés econòmic

L’aparcament Cantonigròs és al costat de la C-25, té 35 places, un sistema intel·ligent d’identificació de vehicles, servei d'assistència de 24 hores, zona de pícnic i serveis químics.

Aquest migdia s’ha inaugurat el nou aparcament per a camions al polígon de Les Casasses per afavorir l’activitat econòmica a la capital d’Osona. Es tracta d’un aparcament de 4.000 metres quadrats al costat de l’Eix Transversal (C-25) on hi podran aparcar fins a 35 camions de forma segura i amb un sistema de videovigilància. Per això es compta amb un sistema intel·ligent d’identificació de vehicles i un intèrfon d’assistència durant les 24 hores del dia.

L’aparcament Cantonigròs permetrà que conductors i conductores de camions puguin descansar i tenir una zona exclusiva on aparcar de forma segura i poder descansar amb una zona de pícnic i serveis químics. Aquest nou espai se suma a les diverses millores que es fan als polígons de Vic per consolidar-se com a ciutat amb progrés econòmic a la Catalunya Central.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha remarcat que el nou aparcament és fruit del treball conjunt de la Taula de Polígons, on hi ha representació del teixit empresarial dels diferents polígons (Associació Industrials Nord Est Vic, Associació d’Empresaris del Nord i Parc d’Activitats Econòmiques), Creacció i l’Ajuntament de Vic.

Erra ha remarcat que l’aparcament Cantonigròs se situa en un punt clau per afavorir l’activitat econòmica i oferir oportunitats a empreses joves. “Vic concentra el 36% dels llocs de treball d’Osona, la novena comarca de Catalunya amb millors dades d’ocupació”, ha subratllat.

La regidora de Promoció Econòmica, Bet Piella, ha ressaltat que l’aparcament Cantonigròs és un pas més per pacificar el trànsit a la zona del polígon, on s’hi concentra un 40% d’empreses de la comarca. A més, ha avançat que s’està treballant en un sistema d’avís pioner perquè quan el camió aparcat ja tingui la càrrega a punt per a recollir a l’empresa se li notifiqui.

La presidenta de l'Associació Industrials Nord Est Vic, Conxita Flores, s'ha mostrat satisfeta de les trobades mensuals que es fan amb l'Ajuntament i ha remarcat que, tot i que han sigut anys de feina, el nou aparcament Cantonigròs oferirà un punt de trobada entre camioners en una zona pacificada.

El nou aparcament és totalment gratuït. Només s'haurà de treure un tiquet per accedir-hi i gràcies a un sistema d’identificació de vehicles es podrà sortir sense fer cap gestió.

En l’acte inaugural també hi ha participat el president del PAE Vic, Toni Erra, i el representant d’Empresaris del Nord, Josep Roca.

Abans de l'estiu s'instal·laran tres càmeres de seguretat en els diversos polígons industrials de Vic. A més, s’instal·laran desfibril·ladors en diversos punts dels polígons per desplegar la ciutat cardioprotegida a la zona industrial i es treballarà en un projecte d'autoconsum a través de la compra d'energia agregada.

Homenatge a Juan José Ortega Castellano

Després de la inauguració de l’aparcament Cantonigròs (per a 35 camions) s'ha fet un acte en memòria a Juan José Ortega Castellano, qui va ser president de l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial Malloles del 1996 fins al 2020, al parc del carrer del Molí del Llobet.

És en aquest parc on s’ha plantat un roure i s’ha instal·lat una placa de record a Ortega, que han descobert l’alcaldessa Anna Erra i M. Carme Aceituno, vídua de l’homenatjat.

Erra, ha recordat que Ortega va ser un impulsor de l'associacionisme empresarial per sumar sinèrgies i millorar l’organització. “La feina feta per Ortega fa que els polígons de Vic siguin un gran motor per la ciutat”.

La representant de l'Associació Industrials Nord Est Vic, Anna Maria Arumí, ha fet la glossa més personal i ha recordat les lluites d’Ortega per millorar la seguretat i la prosperitat dels polígons. "Sempre era el primer d'arribar i l'últim en acabar de treballar. Va ser un home amb empenta que va començar amb un petit local i que va fer créixer a base de treball i esforç", ha recordat Arumí.

L’acte ha comptat amb l’assistència de nombroses persones del teixit empresarial, familiars i amistats de qui va ser president de l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial Malloles.