Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimecres 13 novembre 2019

El Mobile Week Catalunya 2020 creix i arriba a Vic

La segona edició de Mobile Week Catalunya tindrà lloc el proper mes de febrer, al voltant de la celebració del Mobile World Congress 2020, i arriba a 15 emplaçaments de tot el país.

Vic es troba entre les 15 ciutats catalanes de tot Catalunya que tindran presència a la Mobile Week Catalunya 2020, després de la convocatòria feta per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i la Generalitat per sumar-se a la segona edició d’aquesta iniciativa, que té l'objectiu d'estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital i que se celebrarà el proper mes de febrer, al voltant del MWC Barcelona. Aquesta xifra triplica les seus de l'edició 2019 de Mobile Week Catalunya, que passa de cinc emplaçaments als quinze previstos per a l'edició 2020.

A la capital d’Osona se li sumen Begues, Girona, Igualada, Mataró, Mollerussa, Olot, Reus, Riudellots de la Selva, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú. A aquests municipis cal afegir-hi la comarca de la Ribera d’Ebre i la zona de l’Alt Pirineu amb activitats a l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Totes aquestes ciutats i territoris han presentat un preprojecte amb un breu plantejament de format, contingut i durada de l’esdeveniment, d’entre 1 i 3 dies. Un equip integrat per membres destacats de MWCapital i responsables de la Generalitat han valorat les propostes presentades.

La regidora de Promoció Econòmica, Bet Piella, remarca la importància que la ciutat sigui seu oficial del Mobile Week 2020 després que el projecte que es va presentar des de Vic hagi estat seleccionat. Piella destaca que es tracta d’una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a nivell global. La regidora de Promoció Econòmica ha remarcat la innovació a través de l’emprenedoria digital, la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital, el creixement del talent digital en les noves generacions i els professionals, i la reflexió sobre l'impacte de la tecnologia en la nostre societat.

Espais de reflexió i debat

La Mobile Week, que el 2020 també arribarà a la seva quarta edició a Barcelona (del 20 al 29 de febrer), planteja diferents espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives obertes a tothom que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes dels ciutadans.

L’any passat, per primer cop i a iniciativa de la Generalitat, la proposta es va estendre a tot el territori català amb la primera edició de la Mobile Week Catalunya, que es va celebrar a Girona, Lleida, Reus, Igualada i la Ribera d’Ebre, amb 110 ponents, 25 conferències i taules rodones, 15 tallers, 3 exposicions, 4 projeccions de cinema o documentals, 2 programes de ràdio i 5 activitats per al públic juvenil o familiar.

A Barcelona, la tercera edició va comptar amb més de 100 ponents i 80 activitats pròpies en més de 60 espais públics de la ciutat. Hi van participar més de 200 col·laboradors, entitats locals, espais d'innovació i centres de recerca, entre d'altres, consolidant-se com un projecte transversal a la ciutat.