Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Roger Torrent i Anna Erra en el recorregut inaugural del Mercat Medieval

dijous 23 de desembre 2021

El Mercat Medieval de Vic ha generat un impacte econòmic de 27 milions d’euros

Cada euro invertit ha suposat un retorn de 140 euros i s’han creat 228 llocs de treball equivalents a temps complert.

L’última edició del Mercat Medieval ha generat un impacte econòmic de 27,4 milions d’euros, així ho recull l’estudi d’impacte econòmic encarregat per l’Ajuntament de Vic i que s’ha elaborat a partir dels efectes directes, indirectes i induïts de la 25a edició d’una de les fires més participades a Vic. Enguany, s’han comptat més de 320.000 visitants, dels quals uns 258.000 han estat visitants únics.

Cada euro invertit en l’edició d’enguany –inaugurada el 4 de desembre i finalitzada el 8 de desembre- ha retornat 140 euros. Una dada molt positiva que segons el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, consolida Vic com a ciutat de fires i mercats. En aquest sentit, Roca subratlla que 7,5 milions han impactat directament en l’economia local i s’han creat 228 llocs de treball equivalents a temps complert amb l’objectiu que la capital d’Osona segueixi sent una ciutat viva i activa.

Cada visitant ha gastat una mitjana de 74,9 euros (80% en alimentació al Mercat, 54% en restauració al Mercat, 51% en artesania al Mercat, 10% en comerços de Vic, 6% en restauració de la ciutat i un 2% en altres despeses).

Les persones que han visitat el renovat Mercat, que s’ha ajustat a les mesures sanitàries i ha comptat amb 323 estands, ha valorat amb un 8,1% la fira i 9 de cada 10 visitants té la intenció de tornar-hi. A més, el públic assistent remarca els bons serveis de neteja i de seguretat del Mercat Medieval.

Segons l’estudi, el Mercat es consolida com una fira de caràcter familiar i on la majoria de persones venen de la província de Barcelona (64%). Un 20% prové de Vic i Osona, un 9% de la província de Girona, un 4% de la província de Lleida, un 2% de la província de Tarragona i un 1% d’Espanya i altres països.

557 enquestes i comptatge manual

L’estudi ha estat elaborat a partir de 557 enquestes fetes als visitants del Mercat Medieval i el procés de comptatge s’ha fet manualment, in situ, de 10 del matí a 8 del vespre durant els cinc dies que ha tingut lloc la 25a edició del Mercat Medieval.