Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reunió telemàtica del grup local de treball de Vic

divendres 02 d’octubre 2020

El grup de treball de Ciutats Saludables, que Vic lidera a nivell europeu, debat la millora del Puig dels Jueus.

En la darrera reunió s’ha continuat avançant en la definició del Pla d’Acció Integral que ha de concretar mesures per millorar aquesta zona verda i el seu entorn.

El grup local de treball de Vic que participa al projecte de la xarxa europea Healthy Cities (Ciutats Saludables) continua avançant en la definició del Pla d’Acció Integral que ha de concretar mesures per a la millora del Puig dels Jueus i el seu entorn. En la darrera reunió telemàtica s’ha avançat en la definició dels objectius principals pel que fa a millores d’accessibilitat i connectivitat, tractament de l’espai natural, usos i activitats, i comunicació.

Alguns dels objectius sorgits de la trobada van en la línia de millorar la integració de l’espai amb la xarxa d’espais naturals de Vic, millorar-hi l’accés des de la ciutat i des dels equipaments sanitaris que hi confronten o donar a conèixer l’espai mitjançant la programació d’activitats. Està previst que durant les properes reunions s’aprofundeixi en la concreció d’aquestes propostes, així com també en la definició de les accions necessàries per assolir-les.

Aquesta ha sigut la tercera reunió del grup local des que fa un any es va iniciar aquest projecte adscrit al programa europeu Urbact. El grup està integrat per responsables d’equipaments que estan a l’entorn del Puig dels Jueus, representants d’escoles, associacions veïnals, grups ambientalistes, representants de diferents grups polítics del consistori i diversos departaments municipals.

En la sessió d’aquest dimecres també va intervenir-hi Sofia Aivalioti, una de les assessores de la xarxa Healthy Cities, que va explicar al grup local la metodologia que es vol desenvolupar al llarg d’aquest projectes europeu per mesurar l’impacte que té en la salut la planificació urbanística.

La xarxa Healthy Cities, liderada per Vic i integrada per nou ciutats europees, té com a eix principal millorar la salut de les persones mitjançant la planificació urbanística. Cada ciutat membre de la xarxa Healthy Cities ha d’elaborar un Pla d’Acció Integral per implementar millores relacionades amb l’urbanisme i la salut, com recorda la regidora d’Urbanisme, Mobilitat i Projectes Internacionals, Fabiana Palmero.

En el cas de Vic el Pla se centra en la recuperació integral del Puig dels Jueus. Les altres ciutats que formen part de la xarxa són Loulé (Portugal), Bradford (Anglaterra), Alphen aan den Rijn (Països Baixos), Pärnu (Estònia), Anykscial (Lituània), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta (Malta).