Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ronda Francesc Camprodon

divendres 12 d’agost 2022

Comencen les obres per consolidar la ronda de Francesc Camprodon

Les obres començaran el proper dimarts 16 i han de servir per pacificar el trànsit de la zona.

El proper dimarts 16 d’agost començaran les obres de refermat i consolidació de distribució de la calçada de la ronda de Francesc Camprodon. Aquest és l’últim pas després de dos anys de la implementació del tram experimental per pacificar el trànsit de la zona.

Les obres tindran dues fases ben diferenciades, una primera d’estesa d’aglomerat asfàltic, que es preveu que pugui durar fins a 5 dies laborables, del 16 al 23 d’agost amb bones condicions meteorològiques.

Un cop acabada la primera fase s’executaran les obres de formació de plataformes d’embarcament d’autobús i millores a les voreres, a la zona propera a l’avinguda de Sant Bernat Calbó, que es preveu que puguin durar fins a 4 setmanes.

Afectacions

La primera fase és la que tindrà més afectació al trànsit, s’asfaltarà primer la meitat de la calçada del costat dels nombres imparells de la ronda, començant per l’extrem de la plaça del Mil·lenari i arribant fins a l’extrem de l’avinguda de Sant Bernat Calbó, seguidament s’asfaltarà l’altra meitat de la calçada, el costat dels nombres parells de la ronda , direcció la plaça del Mil·lenari.

Mentre durin les obres sempre es mantindrà obert un carril de circulació per sentit, i els accessos als aparcaments del costat de la calçada que s’estarà asfaltant es veuran afectats entre les 8 del matí i les 8 del vespre, restant condicionats a l’evolució dels treballs.

Pacificació del trànsit

Aquesta és una reivindicació veïnal i de ciutat de reduir el trànsit de vehicles de motor i la contaminació atmosfèrica i acústica de la ronda de Francesc Camprodon, una de les vies amb més circulació de la ciutat. La intenció d’aquesta mesura, doncs, és evitar les travesses urbanes en cotxe, potenciar la mobilitat activa -prioritzant la circulació de vianants i de persones que vagin amb bicicleta-, i l’ús del transport públic.

L’Ajuntament de Vic continua avançant en l’execució del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023. Una de les seves línies estratègiques (Eix 5) és treballar per a una ciutat saludable, on es promogui la mobilitat sostenible, pacificada i saludable per a la ciutadania. Per aquesta raó, i d’acord amb el compromís d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats a l’Agenda 2030, “es continua treballant per incentivar la mobilitat activa de les persones, reduir la contaminació atmosfèrica i els sorolls i, en definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones”, exposen Albert Castells, regidor de Medi Ambient, i Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme i Mobilitat.