Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Adoberies

dilluns 05 de setembre 2022

Comença la segona fase de les obres de les Adoberies

Aquesta segona fase suposa la rehabilitació integral de les dues Adoberies per convertir-les en un centre d’interpretació.

Avui, dilluns 5 de setembre, comença la segona fase de la reforma de les Adoberies, en concret, les ubicades als números 2 i 4 del carrer de les Adoberies i que són de propietat municipal. Aquesta segona fase suposa la rehabilitació integral de les dues Adoberies.

La reforma consta de la rehabilitació integral de dues Adoberies per convertir-les en un centre d’interpretació i espais diàfans que s’adaptin a diferents necessitats que pugui tenir l’edifici (espais de coworking, tallers, oficines, espais creatius, sales polivalents...).

El projecte és el resultat del sumatori de moltes capes: la preservació del patrimoni, posant en valor les preexistències a tots els nivells (històric, etnològic, arquitectònic, funcional, estructural, material...); l’adaptabilitat d’un programa funcional; la reducció de les emissions de CO₂ utilitzant estratègies passives a nivell de programa, funcionalitat, energia i material.

La rehabilitació forma part d’un projecte ambiciós per crear un nou pulmó al costat del riu Mèder, amb equipaments i espais de qualitat per consolidar Vic com a ciutat saludable. “Seguim desplegant un model de ciutat pacificada amb més espais per a les persones on promoure hàbits sostenibles”, remarca la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero.