Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cartell del Gran Recapte d'aquest any

dilluns 16 de novembre 2020

Avui comença la dotzena edició del Gran Recapte d’Aliments a Vic de forma telemàtica

Enguany no es recolliran aliments directament als supermercats i es poden fer donacions virtuals fins al 21 de novembre al web granrecapteonline.com

Avui comença el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, que a conseqüència de la pandèmia ha modificat el seu format i elimina la recollida física d’aliments bàsics per convertir-se en una campanya virtual de donacions econòmiques. Un fons que es destinarà a adquirir aliments per a persones en situació de precarietat alimentària, promovent la recuperació d’aliments, evitant-ne el malbaratament. Tothom qui ho vulgui podrà fer les seves donacions entrant a granrecapteonline.com fins dissabte, dia 21 de novembre.

A Vic, l’any passat es van recollir 48.000 quilos d’aliments bàsics en diversos punts comercials de la ciutat, i en què s’hi van involucrar desenes de persones voluntàries. Pel que fa al global osonenc, la xifra va ser de 95.265 kg d’aliments recollits.

Des de la irrupció de la pandèmia els Bancs dels Aliments han donat resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials, un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

Al Banc dels Aliments de Catalunya s’han distribuït al llarg del 2020 més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores; també es van distribuir 275 mil àpats cuinats durant el confinament. El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros.