Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participants a la caminada de la Diada Internacional de la Gent Gran.

divendres 04 d’octubre 2019

Augmenta la participació a la caminada de la Diada Internacional de la Gent Gran

Més de 400 persones participen en l’activitat inclosa dins de la Setmana Europea de la Mobilitat i en què s’han substituït les ampolles de plàstic per gots reutilitzables i fonts d’aigua.

Aquest matí més de 400 persones han participat a la caminada de la Diada Internacional de la Gent Gran, que ha sortit de l’Atlàntida per finalitzar al parc Xavier Roca i Viñas, augmentant la participació en més d’un 15% respecte l’any passat.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha animat als participants a fer esport cada dia “per afavorir un envelliment actiu” i ha recordat que accions com aquestes contribueixen a fer de Vic una ciutat a la mesura humana, encara més saludable i sostenible.

Els participants han pogut recórrer tres recorreguts de diferent llargada, en funció de l’estat físic dels participants: un passeig de 500 metres, un recorregut de 4 quilòmetres o un de més llarg, de 6 quilòmetres. Tots ells provenen dels grups d’activitat física de la gent gran i dels grups d’entrenament de la memòria de l’Ajuntament de Vic, el casal cívic de Vic Mossèn Guiteras i el casal de gent gran de Vic (La Rambla) i també els han acompanyat els regidors d’Esports, Titi Roca, i la de Benestar i Família, Núria Homs.

Residus plàstics zero

Per primera vegada en aquesta activitat s’han substituït les ampolles d’aigua de plàstic que s’oferien als participants per uns gots reutilitzables i fonts d’aigua cedides per l’empresa Aigües Vic, amb l’objectiu de “prevenir la generació de residus i avançar cap a una ciutat encara més sostenible”, ha afegit Erra.

L’activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració de Creu Roja Osona, Guàrdia Urbana, l’equip d’Agents Cívics, Protecció Civil de Vic, el Servei Municipal de Salut i Aigües Vic.