Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Punt de recollida d’arbres de Nadal

dimecres 27 de gener 2021

Augmenta en un 75% l’ús dels punts de recollida d’arbres de Nadal de Vic

Durant dues setmanes s’han instal·lat 15 punts de recollida per tancar el cicle i poder replantar els arbres o convertir-los en adob natural.

Enguany s’han recollit un 75% més d’arbres de Nadal que l’any passat en els quinze punts de recollida habilitats per tot Vic. En total, uns 70 arbres de diferents que durant les festes han servit per decorar llars i comerços de la ciutat.

Els punts on s’hi ha depositat més arbres al llarg de dues setmanes (del 8 al 22 de gener) han estat els de la plaça Divina Pastora, el carrer Josep PratdeSaba amb Horta Vermella i el del parc d’Occitània.

La majoria d’arbres recollits són avets i no tenen la possibilitat de ser plantats de nou amb garanties de supervivència. Per aquest motiu, el regidor de Medi Ambient, Albert Castells, exposa que s’han portat a la planta de gestió de residus vegetals amb l’objectiu de triturar-los i convertir-los en adob útil per jardineria i agricultura. “L’adob permetrà abonar i donar vida a nous arbres i plantes i tancar el cicle”, remarca Castells.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient agreix la responsabilitat de la ciutadania per utilitzar els punts de recollida i poder donar una segona vida als arbres utilitzats.