Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

dimarts 26 maig 2020

Alimentar les aus urbanes pot comportar problemes de salut pública

La campanya promoguda per l’Ajuntament de Vic vol conscienciar la ciutadania que aquest hàbit genera diversos inconvenients des del punt de vista higiènic, de salubritat i de sanitat.

Amb l’objectiu de minimitzar l’hàbit de donar menjar a les aus urbanes a la via pública, els agents cívics continuaran informant a peu de carrer dels problemes que pot suposar alimentar aus com els coloms. En els darrers mesos han crescut significativament les queixes de la ciutadania pel fet de trobar restes de menjar escampades per la ciutat, per alimentar aus urbanes. L’hàbit de donar menar als animals al carrer genera un seguit d’inconvenients, sobretot des del punt de vista higiènic, de salubritat i de sanitat. Atesa la situació de crisi sanitària actual, es recorda a la població que cal extremar les mesures sanitàries per evitar la proliferació de malalties entre les persones i els animals, motiu per al qual s’incideix en campanyes d’aquestes característiques.

Moltes de les persones que donen menjar als animals al carrer no són conscients de les conseqüències que pot portar aquesta actuació. Té repercussions tant per a la ciutat (les aus amb els seus excrements d’elevat efecte corrosiu ocasionen danys a estructures d’edificis i espais públics i embruten voreres, balcons, finestres...) com per a les persones sensibles a les contaminacions i a les al·lèrgies i, fins i tot, per als mateixos animals, que trenquen els seus bioritmes naturals d’alimentació i reproducció, i poden comportar-se de manera agressiva. Per aquest motiu, els agents cívics informaran amb el  material gràfic editat en sis idiomes per conscienciar sobre la problemàtica d’alimentar els animals a la via pública.

Aquesta campanya, treballada conjuntament entre les àrees de Salut Pública, Medi Ambient, Guàrdia Urbana i Agents Cívics, vol donar una resposta integral a les situacions que sorgeixen al voltant d’aquesta situació.

En els propers dies es començarà a repartir material divulgatiu entre el veïnat, a prop dels punts on s’ha detectat concentració d’aus urbanes i s’han rebut queixes de la població. En aquest sentit, es recorda que l’Ajuntament pot sancionar amb multes de fins a 150 euros les persones que alimentin animals a l’espai públic.

“Aquesta campanya informativa s’emmarca en l’aposta de l’Ajuntament de Vic per continuar promocionant la salut pública, tal com ja es va fer en el seu moment apostant per la reducció de les defecacions dels animals a l’espai públic fent proves d’ADN a les femtes i amb una campanya explicant els prejudicis d’esputar al carrer”, recorda Núria Vergés, regidora de Salut Pública.

Podeu consultar el tríptic en aquest enllaç.