Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Edifici on s’ubicarà la Subcomissaria

dilluns 01 de març 2021

Agents de proximitat de la Guàrdia Urbana, la unitat canina i la d’atestats es traslladaran a la nova subcomissaria del Remei

La subcomissaria es posarà en marxa a finals d’abril, si no hi ha cap imprevist, i s’ubicarà a l’edifici del carrer Virrei Avilés que fa cantonada amb Manuel Serra i Moret.

La nova subcomissaria de la Guàrdia Urbana al barri del Remei es posarà en marxa a finals d’abril, si no hi ha cap imprevist. A l’edifici ubicat al carrer Virrei Avilés amb el carrer Manuel Serra i Moret s'hi traslladaran agents de proximitat de la Guàrdia Urbana, la unitat d’atestats que permetrà presentar físicament totes les denúncies en aquesta oficina, i la unitat canina (K-9) amb el gos policia Barney, que està ensinistrat per detectar droga.

La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, exposa que el nou servei permetrà apropar més la policia municipal a la ciutadania. Els 11 agents de proximitat es desplaçaran des d’aquí per treballar en els diversos punts de Vic que tenen assignats i també s’hi facilitaran els tràmits i gestions policials. A dia d’avui, els dos equipaments preparats per posar denúncies –Comissaria de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra– estan de costat en un punt allunyat de la ciutat. Amb la nova subcomissaria es comptarà amb dos espais separats perquè la ciutadania pugui escollir indistintament on posar denúncies en cas de necessitat.

Franquesa remarca que amb aquesta extensió de la comissaria de la Guàrdia Urbana –que actualment compta amb 72 agents en plantilla- es podrà reorganitzar la tasca de la policia municipal, s’assumirà també el control de les normatives dels establiments comercials i es gaudirà d’un servei totalment preparat per atendre al veïnat.

El ple de l’Ajuntament que tindrà lloc avui, a les 6 de la tarda, té previst aprovar una partida d’uns 100.000 euros per condicionar l’espai amb vidres de seguretat blindats i càmeres de vigilància a l’exterior.

La nova subcomissaria estarà oberta al públic de dilluns a diumenge des de les 6 del matí fins a les 3 de la matinada.

Una extensió de la comissaria amb servei de mediació i atenció a la ciutadania

A la nova subcomissaria de la Guàrdia Urbana s’hi mantindrà el servei de Mediació i l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Aquest últim servei es traslladarà a la Biblioteca Pilarín Bayés quan s’acabin les obres del nou equipament cultural al passeig de la Generalitat.

Cal recordar que des del mes de gener Vic Ocupació, el renovat Servei Local d’Ocupació, ajuda a trobar feina i facilitar la cerca de personal a empreses des de la segona planta del Sucre, a la plaça 1 d’Octubre.