Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

divendres 31 gener 2020

A Vic, els escopits al mocador!

Aquesta campanya pretén fomentar el civisme i protegir els grups de població més vulnerables, com ara persones amb cadires de rodes o caminadors.

L’Ajuntament de Vic reprèn la campanya de civisme ‘A Vic, els escopits al mocador!’ destinada a fomentar els bons hàbits i a protegir la salut pública, sobretot per a aquells col·lectius més vulnerables, com persones amb cadires de rodes, infants, cotxets, persones grans amb caminadors, mascotes i persones amb malalties cròniques.

Tal com explica la regidora de Salut Pública, Núria Vergés, escopir pot provocar problemes bucals, com càries o periodontitis, i també és una via de transmissió de malalties com ara la grip, el refredat comú o la tuberculosi. Per exemple, si una cadira de rodes trepitja un escopit, les restes van a parar a la mà de l’usuari i el mateix passa amb els cotxets i caminadors que entren a les llars.

Per la seva banda, la regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, detalla que escopir al carrer en algunes cultures no està mal vist. Per això l’Ajuntament promou aquesta campanya per fer saber a tota la ciutadania que aquí és una pràctica incívica i s'ha editat un díptic en sis idiomes per facilitar-ho.

El primer pas és informar-ne a tota la ciutadania, una tasca que faran els agents cívics, ja que segons l'ordenança municipal es pot sancionar amb fins a 750 euros a les persones que escupin a la via pública.