Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió d’escalada durant l’OlimpiVic

dilluns 14 de juny 2021

630 alumnes de les escoles de primària de Vic han participat en un renovat OlimpiVic

S’han practica noves pràctiques esportives com l’escalada, la gimnàstica, el ciclisme, el rugbi i les activitats dirigides de fitness.

Durant els mesos de maig i juny la zona esportiva de Vic ha acollit una renovada edició de l’Olimpivic, amb la voluntat d’iniciar la prova pilot de l’Escola Multiesportiva Municipal a secundària el curs 2021-2022, per fomentar les pràctiques esportives i saludables.

Un total de 630 alumnes han gaudit d’activitats a l’aire lliure, per fomentar l’esport i la salut. En aquest sentit, els alumnes han pogut tastar diversos esports per aprofundir en la importància de l’activitat física per la salut.

D’aquesta manera, l’Ajuntament ha reformulat la dinàmica de l’OlimpiVic que ha passat a ser d’una única jornada a onze de diferents per garantir el compliment de les mesures sanitàries. L’única activitat que no s’ha pogut portar a terme ha sigut el retrobament social de tots els grups classe de 6è de primària dels centres educatius.

El regidor d’Esports, Titi Roca, destaca l’oportunitat d’apropar l’esport i les pràctiques saludables d’una manera dinàmica als més joves- A més, s’obren les portes a noves activitats saludables perquè es pugui escollir quina és la que més agrada per seguir fent salut.

Enguany s’ha reemplaçat el transport amb autobús, que es feia fins ara, amb desplaçaments sostenibles i actius, com anar a peu o amb bicicleta, des dels centres educatius cap a la zona esportiva.

Més pràctiques saludables

La renovada edició també ha afegit nous esports com l’escalada, la gimnàstica, el ciclisme, el rugbi i les activitats dirigides de fitness que se sumen al futbol, els punxats, l’atletisme i les proves d’orientació. Titi Roca ha subratllat que el canvi s’ha promogut amb “la voluntat d’iniciar la prova pilot de l’Escola Multiesportiva Municipal a secundària el proper curs 2021-2022”.

Totes les activitats escollides s’han coordinat a través de diferents entitats esportives de la ciutat que hi aporten el coneixement més tècnic (Club Gimnàstic Osona, Club Gimnàstic Vic, Club Natació Vic-ETB, Osona Rugbi Club i Unió Excursionista Vic).