Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participants de ‘Jove, activa’t per Nadal’

dijous 09 de gener 2020

250 joves passen per la tercera edició de ‘Jove, activa’t per Nadal!’

El Pavelló de l’Ausoneta i la zona esportiva van tornar a acollir aquesta proposta que fomenta els hàbits saludables, el treball en equip i la inclusió entre els joves de 12 a 16 anys, amb la col·laboració d’entitats de la ciutat.

250 joves van participar a la segona edició de ‘Jove, activa’t per Nadal!’ que es va cloure dissabte passat. D’aquests participants, un 24% van adquirir abonament d’accés il·limitat pels tres dies de l’activitat el 2, 3 i 4 de gener.

“L’activitat ‘Jove, activa’t per Nadal’ va en concordança amb els valors de foment de l’esport entre els joves, per avançar cap a una ciutat més activa i esportiva”, explica el regidor d’Esports, Titi Roca.

Fomentant la inclusió

Durant els tres dies que s’ha celebrat el ‘Jove! Activa’t per Nadal’ (2, 3 i 4 de gener) s’ha ofert un ventall d’activitats variat perquè els joves d’entre 12 i 16 anys provin esports que no tenen la possibilitat de practicar en el seu dia a dia i, al mateix temps, es fomenten els valors de treball en equip.

Titi Roca destaca que el jovent amb diversitat funcional també ha pogut participar amb diferents activitats “per seguir fomentant la inclusió” i es programin esports menys coneguts, com l’entrenament funcional o el futbol amb pilota inflable.

Els esports que es van practicar van ser bàdminton, voleibol, punxats, tennis taula, bàsquet, hoquei adaptat, danses urbanes, escalada, korfball, rugbi, bicicròs, atletisme, curses d’orientació, parkour, gimnàstica, body pump, bubble football, circ i làser tag.

Les entitats col·laboradores i participants a la tercera edició han estat: AEE Jaume Callís, Vic Tennis Taula, Femení Osona, Club Bàsquet Vic, Unió Excursionista Vic, Club Atlètic Vic Osona Crancs, Jufré Cycling, Club Natació Vic ETB, Club Gimnàstic Osona, Gimnàstic Vic, Club CAR (Sant Tomàs), Consell Esportiu d’Osona, Thais Escola de Dansa, Oci Lúdic (Làser Tag), David Boixeda (Bubble Football), David Cuspinera (Circ)i Gil Grifols (Parkour)

El foment d’hàbits saludables també en la mobilitat

Per seguir fomentant hàbits saludables, totes les activitats es van situar en una zona accessible tant a peu com en bicicleta, i a més, es va oferir transport gratuït a través de les línies d’autobús urbà, amb acompanyament de monitors. Així, les línies de bus gratuïtes van ser la L1 (Barri Osona – Estació de busos), la L3 (El Sucre – Estació de busos) i la L7 (Estació de busos – Pavelló de l’Ausoneta).

Roca subratlla la bona acollida que ha tingut aquesta opció de transport, en què “cada dia molts joves van poder utilitzar el servei de bus gratuït”.