Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Curs a l’Oficina Municipal d1Acollida

dilluns 06 de juliol 2020

22 joves escolaritzats en centres de secundària de Vic comencen cursos de reforç de català

Es faran durant tot l'estiu, des de demà fins al 28 d'agost a l'Institut La Plana i a l'edifici del Sucre.

A partir d'aquest dimarts 7 de juliol i fins al 28 d'agost, dos dies cada setmana, 22 joves nouvinguts d’entre 13 i 16 anys, escolaritzats a 3r i 4t d’ESO durant aquest curs escolar en diferents centres educatius de secundària de Vic començaran dos cursos de reforç de llengua catalana. Les procedències dels joves són Ghana, la Índia, Nigèria, Marroc i Senegal.

Els cursos, promoguts des de l'Oficina Municipal d’Acollida, es fan amb l'objectiu de millorar el coneixement del català dels joves per tal de facilitar així el seu aprenentatge escolar i la vinculació amb el territori. Per afavorir i fomentar l'aprenentatge del català, les sessions inclouran activitats lúdiques i dinàmiques.

Durant el mes de juliol els cursos es faran a l’Institut La Plana i durant el mes d'agost, a l'edifici del Sucre.

511 serveis de suport lingüístics realitzats

L'any 2019 l’Ajuntament va realitzar 511 serveis de suport lingüístics, en 18 llengües, des del servei de traducció que s'adreça a persones que fa menys de 2 anys que viuen a la ciutat, i que necessiten suport per comunicar-se amb l’Ajuntament i d'altres serveis essencials.

L'objectiu és facilitar i afavorir la comunicació i treballar per la inclusió de les famílies i les persones benvingudes. Podeu consultar més dades sobre l’Oficina Municipal d’Acollida en la memòria de l'any 2019.